Ügyészségi hírek

2021.01.19. 12:08

Életveszélyes sérülést okozott egy őrizetlenül hagyott légfegyver

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen a megtöltött légfegyvert őrizetlenül hagyta, amely elsült és a gyermekének életveszélyes sérülést okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 28-án a házastársával és két kiskorú gyermekével átment a szomszédjához, ahová magával vitte a légpuskáját is, azzal a családi ház udvarán a szomszéddal célba lőttek. Miután a lövészetet befejezték, a vádlott a légpuskát megtöltve a családi ház falának támasztotta és annak hátat fordítva, mintegy 6-8 méterre a szomszéddal beszélgetett. A vádlott gyermeke a légfegyver közelében futkározott, a fegyver a földre zuhant, elsült és a kiskorú sértettet a hastájékán a lőszer eltalálta. A gyermek a lövés következtében a hasfalat megnyitó életveszélyes sérülést szenvedett.

A sértett sérülése azért következett be, mert a vádlott a légfegyvert őrizetlenül hagyta, és nem gondoskodott arról, hogy a gyermek annak közelébe ne juthasson.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A Büntető Törvénykönyv a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértést életveszélyes sérülés okozása esetén egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés

büntetéssel rendeli büntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!