emberölési kísérlet

2019.09.24. 11:33

Benzinnel támadt haragosaira, az ügyészség indítványozta a letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak az őrizetben lévő nőnek a letartóztatását, aki 2019. szeptember 22-én, Székesfehérvár egyik bevásárló központja előtt, benzint tartalmazó folyadékot öntött egy korábbi sérelem miatt haragosaira, és felgyújtásukkal fenyegetőzött.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A főügyészség tájékoztatása szerint: A gyanúsított a délelőtti órákban több társával együtt megjelent az egyik bevásárlóközpont előtti téren, mivel a két nappal korábban közte és családtagjai között kialakult nézeteltérést kívánta rendezni. A megjelentek között szóváltás, dulakodás alakult ki. A gyanúsított a magával vitt flakonból benzint tartalmazó folyadékot öntött a kövezetre, azt öngyújtóval meggyújtotta, majd a dulakodó csoporthoz lépve felgyújtásukkal fenyegetőzött. A folyadékból két sértett arcára, illetve ruházatára is öntött, majd fel akarta őket gyújtani a kezében lévő öngyújtóval. Az egyik sértett azonban a gyanúsított kezéből az öngyújtót kirúgta, a csoport egyik tagja pedig a terheltet lefogta. A megvalósított bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a szabadlábra kerülése esetén szökéssel, vagy elrejtőzéssel megkísérelné magát a büntetőeljárás alól kivonni. Mivel a bűncselekmény befejezését az egyik sértett aktív ellenállása hiúsította meg, alaposan feltételezhető továbbá az is, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a megkísérelt bűncselekményt befejezné, vagy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. A Székesfehérvári Járásbíróság a keddi napon dönt a gyanúsított letartóztatásáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!