visszaeső

2019.07.02. 16:48

Elrendelték a letartóztatását a szerb férfinek, aki három étteremben evett „ingyen”

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta egy szerb férfi letartóztatását, aki 2019. június 27. és június 29. napján több székesfehérvári vendéglátóhelyen fizetés nélkül fogyasztott, ezért jelenleg 3 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége és 1 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt folyik vele szemben a büntetőeljárás.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A 40 éves külföldi állampolgár június 27. napján Székesfehérváron egy áruházban fizetés nélkül fogyasztott el egy 0,2 l-es rövid italt, majd ugyanezen a napon egy, két nap múlva pedig további két különböző étterembe tért be, ahol 10.000,-Ft körüli összegben ételt és italt fogyasztott, majd anélkül távozott, hogy a számlát rendezte volna.

Az elkövetőt június 29. napján az egyik étteremben elfogták, majd őrizetbe vették a rendőrök.

A szerb gyanúsított munkavégzés miatt érkezett Magyarországra, munkaviszonya azonban a napokban megszűnt és jelenleg magyarországi idézhető címmel sem rendelkezik, ezért feltételezhető, hogy bírói engedélyes kényszerintézkedés nélkül jelenléte a vele szemben indult büntetőeljárás során nem lenne biztosítható.

Annak okán továbbá, hogy a férfi néhány napon belül több bűncselekményt is elkövetett, alappal feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása estén újabb bűncselekményeket valósítana meg, ezért az ügyészség indítványozta a letartóztatását.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!