indítványozták a letartóztatását

2019.05.08. 16:39

Francia idegenlégiós fegyverekkel kereskedett a kálozi férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a kálozi férfinek a letartóztatását, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A gyanúsított a francia Idegenlégióban töltött szolgálati ideje alatt, illetve azt követően több alkalommal éles lőfegyvereket és lőszereket szerzett meg, valamint tartott anélkül, hogy arra engedéllyel rendelkezett volna. A terhelt a megszerzett lőfegyverekből és lőszerekből több alkalommal, így 2019. május 5. napján is értékesített. A gyanúsított az engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket a tulajdonát képező ingatlanon található méhkaptárakban rejtette el. A nyomozó hatóság a lőfegyvereket és a lőszereket lefoglalta.

Az őrizetben lévő gyanúsított tekintetében alaposan lehet tartani attól, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!