„Hamvazószerda” kedden

2019.03.06. 07:15

Hatalmas tűz volt, a hamu a harmattal keveredve „bevonta” az autókat is Pusztaszabolcson

A település térségében kedden reggel többen is azt észlelhették: a szabad ég alatt parkoló autó­jukat hamu lepte be, amely a hajnali harmattal keveredve itt-ott szokatlan állagú „bevonattá” állt össze.

Sági Zoltán

Hatalmas tűz volt, a hamu a harmattal keveredve „bevonta” az autókat is

Fotó: Katasztrófavédelem

A jelenséget nem csak a pusztaszabolcsiak észlelték, a környező települések közül a szélirányban fekvő Besnyőről is érkezett hír­adás a jelenségről. A történtekre magyarázattal a katasztrófavédelem tájékoztatása szolgált. Eszerint hétfőn este szalmabálák borultak lángba Pusztaszabolcs-Felsőcikolán, egy egykori állattartó telepen.

Hatalmas tűz volt, a hamu a harmattal keveredve „bevonta” az autókat is
Fotó: Katasztrófavédelem

A tűz az erős szélben belekapott egy használaton kívüli hodályba és egy ugyancsak szalmabálákból álló kisebb kupac is meggyulladt. Az éjszakába nyúló akció során a négy településről érkező tűzoltók több vízsugárral oltották el a romos épület tetejét és a kisebb szalmarakatot, miközben a közeli silókat megvédték a lángoktól. A helyiek eközben – úgy hírlik – frissen főzött kávéval támogatták a lánglovagok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!