Törvényszék

2017.12.08. 07:30

Zárt ajtók mögött folytatódott a bicskei gyermekotthon-botrány tárgyalása

A nyilvánosság kizárásával folytatódott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola volt igazgatójának és volt gyermek- és ifjúságvédelmi asszisztensének büntetőpere a fehérvári törvényszéken.

Szabó Zoltán

Mint arról beszámoltunk, hétfőn kezdődött meg a tárgyalás az ügyben. A vádirat ismertetése nyilvános volt, utána a bíróság erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el. A vádiratban összesen 14 sértett fiú szerepel, a két férfit nagyon súlyos törvényi fenyegetettségű bűntettekkel, szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A bíróság a vád ismertetését követően a vádlottak kihallgatásával kezdte meg a bizonyítási eljárást, majd azt a héten tartott második tárgyalási napon a tanúk kihallgatásával folytatta. A büntetőper december 11-én és 13-án további tanúk kihallgatásával folytatódik. Az eljárás befejezésének időpontjáról a bíróság tájékoztatást ad. A perbeszédek ismertetése és az ítélethirdetés nyilvánosan történik.

Az előzményekhez tartozik, hogy a nyomozók tavaly októberben tartottak házkutatást az otthonban. Több mint 120 tanút hallgattak ki, 3200 oldalnyi nyomozati irat készült. A fehérvári járásbíróság nyomozási bírája ugyancsak tavaly októberben elrendelte

a gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!