Ez durva lesz...

2023.12.05. 20:15

Komoly havazás, ónos eső - Fehérvár polgármestere is óvatosságra int

Holnap reggeltől komolyabb havazással, ónos esővel és fagypont körüli hőmérséklettel kell számolni.

Feol.hu

Fotó: Rozsnyai Attila

A Városgondnokság 16 géppel, több csapattal és mintegy 2000 tonna sóval készült fel a téli időszakra. Az elmúlt években kifejezetten enyhe teleink voltak, most úgy tűnik, ez változhat.

A síkosságmentesítést és hókotrást mindig négy ütemben végzik a kollégák: először a legforgalmasabb gyűjtőutakat, utána a lakótelepi és kertvárosi nagyobb utcákat, majd a családi házas övezetek kis forgalmú utcáit takarítják, végül (ha van rá kapacitás és igény) a külterületi, de lakott utcákat takarítják. Összesen több mint 300 kilométernyi utat és járdát kell a Városgondnokságnak hó- és jégtelenítenie.

Mindegyik fő ütemen nagyjából 8 óra alatt érnek végig a gépek, tehát a város teljes takarítása egy napot vesz igénybe. Ez persze csak akkor van így, ha nincs folyamatos, több napon át tartó havazás, hiszen ez esetben a főutak, gyűjtőutak járhatóságának fenntartása az elsődleges. A tempót befolyásolja továbbá a szél, a hőmérséklet és persze a hó/jég mennyisége - írja közösségi oldalán Cser-Palkovics András. 

A polgármester továbbá arra kér mindenkit, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a házak előtt a tulajdonosok tartsák jég és hómentesen a járdát, valamint, segítsünk egymásnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!