A testvérpár hármas elve: szakértelem–szeretet–tisztesség

2024.01.27. 14:33

Az Év franchise átvevője díj birtokosa a polgárdi-lepsényi kereskedelmi vállalkozás

A Pahola és Pahola Kft. elnyerte a Magyar Franchise Szövetség az Év franchise átvevője díját. A testvérpár, Pahola Géza és Pahola Judit két CBA Príma áruházat üzemeltet Polgárdiban és Lepsényben.

V. Varga József

Pahola Géza és Pahola Judit (balról) Kiss Lászlótól, a Magyar Franchise Szövetség elnökségi tagjától vette át a díjat

Fotó: Franchise szövetség

A Magyar Franchise Szövetség gálaestje a hazai franchise szakma legrangosabb eseménye, ahol az adott év legkiemelkedőbb franchise hálózatait és átvevőit díjazzák. A szakmai elismeréseket a fővárosban, a Hilton Budapest Hotelben adták át a napokban.

A kitüntetett polgárdi-lepsényi vállalkozás családi indíttatása egyértelmű. A vendéglátós nagyapa, a vendéglátós-kereskedő apa a testvérpár, Pahola Géza és Pahola Judit szakmai útját is meghatározta. A Pahola és Pahola Kft.-t 1997-ben hozták létre, a stafétát a fiatalok édesapjuktól, Pahola Gézától vették át. Idestova negyedszázada a CBA hálózatához tartoznak. Munkájukban mindketten és munkatársaik is a szakértelem–szeretet–tisztesség hármas elvét vallják. Úgy mondják: a díj esetükben ötven embert illet.

Élelmiszerüzleteik mind Polgárdiban, mind Lepsényben európai színvonalú szupermarket kategóriába tartoznak, s a kiskereskedelmi ágazatot tekintve rendkívül széles, 16 ezer cikkelemes választékkal rendelkeznek. Mindkét boltjukat saját pékségük látja el friss kenyérrel és pékáruval, naponta mintegy 200 féle terméket gyártanak. Lepsényben Nemzeti Dohányboltot is működtetnek.

– A polgárdi élelmiszerboltot 1997-ben vásároltuk meg, 2000-ben csatlakoztunk a CBA franchise hálózathoz, 2001-ben megnyitottuk Polgárdiban a Liget éttermet, amely akkoriban a település egyetlen meleg konyhás vendéglátó egysége volt, lepsényi boltunkat 2002-ben vásároltuk meg – mondta el lapunknak Pahola Géza és Pahola Judit.

A polgárdi áruházuk eladóterét 2006-ban megduplázták és modernizálták, s ebben az évben létesítették saját pékségüket is a friss pékáru ellátásukra. 2013-ban mindkét áruházuk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Elismerő oklevelében részesült.

Lepsény központjában 2016-ban megnyílt a korábbinál háromszor nagyobb élelmiszer áruházuk, 2017-ben a pékségük is teljesen megújult. Időközben a polgárdi áruházukat is korszerűsítették, 2021 tavaszán pedig mindkét áruházuk a CBA Príma hálózat tagja lett. Pahola Géza 2021 decemberében Klauzál Gábor-díjat kapott.

A CBA Kereskedelmi Kft. így értékelte munkájukat: „Úgy gondoljuk, hogy franchise partnerünk példa értékűen irányítja a vállalkozását, lojális kereskedelmi partnerihez, nyitott a mai kor kereskedelmi kihívásaira, amit eddigi szakmai pályafutásuk is igazol.”

– A napi lelkiismeretes munka manapság már gyakran nem elég. A kereskedelem, a vásárlókért folytatott verseny állandó kihívás elé állítja az ágazatban dolgozókat. Folyamatos fejlesztés, fejlődés nélkül a lemaradás elkerülhetetlen – hangsúlyozta Pahola Géza és Pahola Judit. – Ebben a versenyben a magyar tulajdonú kiskereskedelmi vállalkozások, elsősorban forráshiány miatt, nagy hátránnyal indulnak a külföldi láncokkal szemben. Úgy érezzük, hogy áruházaink és pékségünk példája is azt mutatja, hogy az elmúlt évtized kormányzati segítségének köszönhetően a magyar tulajdonú kereskedelmi vállalkozások is képessé válhatnak a kereskedelmi szolgáltatás ma már a vásárlók által elvárt európai szintűvé emelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában