Horgászat

2023.04.17. 16:15

Idén sem lesz pontytilalom a Velencei-tavon

A Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége az elmúlt évekhez hasonlóan idén is benyújtotta a ponty fajlagos tilalmi időszakának feloldására vonatkozó kérelmét, amit jóváhagyott az illetékes halgazdálkodási hatóság.

Tihanyi Tamás

A legnépszerűbb magyarországi horgászhal jó eséllyel lesz fogható ebben az évben is

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezek szerint az idei évben sem lesz pontytilalom a Velencei-tavon, ami egyébként május 2.-tól a hónap végéig lépett volna érvénybe, jelentette be a horgászati szervezet. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy május második napjától kezdődően életbe lép a harcsa fajlagos tilalmi időszaka, ezért június 15-ig a kifogott példányokat nem szabad megtartani, hanem minden esetben vissza kell engedni a tóba. A compó – melynek fajlagos tilalmi időszaka is erre az időszakra esik – egész évben védettséget élvez, így nem kifogható halfaj a Velencei-tavon, vagyis megfogott példányait a fogást követően minden esetben kíméletes bánásmód mellett mindig vissza kell juttatni a vízbe.

A Velencei-tó vízállása egyébként hétfőn délután 107 centiméter volt, amely még mindig alacsonynak számít, messze van attól a mértéktől, amely megnyugtató lenne így a horgászati szezon első felében, a forró, és várhatóan aszályos nyári hónapok előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában