Megkérdeztük

2022.05.05. 20:05

Az emberek nem kérnek a magasabb üzemanyagárból! (videó)

Kecskés Zoltán

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Olyan az ember érzése, mintha Brüsszel semmiből sem tanulna, csökönyösen ragaszkodik ahhoz, hogy csak egyféle út létezik: az, amit ők erőltetnek. A hatodik olajszankciós csomag hatalmas károkat okozna a magyar gazdaságnak, köztük a magyar embereknek is, akik a 2022-es országgyűlési választáson egyértelműen kifejtették véleményüket, hogy kiállnak a kormány gazdaságpolitikája, köztük a benzinár-stop mellett.

A  királyok városának utcáit járva arra voltunk kíváncsiak, mi a véleményük erről: Mit szólnának hozzá, ha az Európai Unió nyomására, az oroszországi szankciók miatt 800, vagy akár 1000 forint fölé emelkedne az üzemanyagok ára? Mekkora benzinár-emelkedést viselne még el a pénztárcájuk, illetve hogy továbbra is támogatják-e a kormány üzemanyagbefagyasztását?

Az építkezésben dolgozó Juhász Sándor szerint beláthatatlan következményei lennének a magyar emberekre nézve, ha 800 forint fölé emelkedne az üzemanyagok ára. 20-30 forintos áremelkedést még talán elviselhetőnek tartja, de mindenki más-más anyagi helyzetben van. Bízik benne, hogy az intézkedés a továbbiakban is kitart. Az előtte lévő felszólalóval Bicsák Boldizsár nyugdíjas is egyetértett és üdvözölte a kormány ama döntését, hogy meghosszabította a benzinárstoppot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában