Fejlődés

2022.04.08. 07:05

Egy nyomdaipari cég is építkezik Pákozdon

Több helyen építkeznek a település határában lévő ipari parkban.

Tihanyi Tamás

A telken rövidesen leteszik az alapkövet

Forrás: Tihanyi Tamás

A nagyközség Székesfehérvár felé eső részén már hosszú ideje működött egy ipari vállalkozás, autókhoz gyártottak alumínium alkatrészeket mint beszállítók. Helyükbe a dél-koreai Taewoong Preci­sion Hungary Kft. érkezett, ők az elektromos gépjárművek akkumulátorait előállító gödi Samsung SDI beszállítói. Precíziós fröccsöntéssel gyártanak műanyagipari szigetelő alkatrészeket akkumulátorokba.

 

A „túlsó oldalon”, azaz Pákozd főváros felé eső végében, a lovardával szemben lévő M7 Ipari Parkban az összes telek gazdára talált. Hetekkel ezelőtt már elkezdte a gyártást az egyik autópályához közel eső telken a belga Krismar cég, amely lószállító járműveket gyárt szerte Európában, és ezzel kapcsolatban igyekszik mindenféle igényt kielégíteni. Egy második üzemcsarnok építését is tervezik az első mellé. Már előrehaladott a munka a Szúnyog-sziget felé eső oldalon is. A településen korábban elterjedt, hogy egy fehérje­feldolgozó vállalkozás érkezett, de ez helyi pletykának bizonyult, a valóság az, hogy a Piro-Plan Kft. épít csarnokot: ők tűzvédelmi tervezéssel és ilyen eszközök gyártásával foglalkoznak.

 

Néhány nap múlva pedig – április 12-én, kedden – alapkőletételre kerül sor egy nemrég talajmunkával megkezdődő építkezés helyszínén, a Folprint Zöldnyomda Kft. lesz a legfiatalabb lakója a pákozdi ipari parknak. A település vezetése bízik abban, hogy a cégek iparűzésiadó-bevételei hozzájárulnak majd a község fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában