Dunaújváros is szeretne kapni

2021.12.13. 20:00

Perrel szüntetnék meg az iváncsai különleges gazdasági övezetet

A polgármester korábban többször is elmondta és ezúttal is megerősítette, hogy a kormány döntésével, amellyel létrehozta a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezetet, az önkormányzat vezetése nem ért egyet.

DH

Forrás: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester korábban jogi lépések indítását is foganatosította ezzel a döntéssel kapcsolatban. A polgármester elmondta, ezek megtörténtek, az önkormányzat két pert indított, és egy beadvánnyal élt az Alkotmánybíróság felé. 

Dunaújváros önkormányzata pert indított Rácalmás és Iváncsa önkormányzatai ellen, mondván, hogy – véleményük szerint – a két érintett település Dunaújváros „háta mögött” egyezett meg a kormányzattal a különleges gazdasági övezetről. 

A megyei jogú város önkormányzata szerint Rácalmás és Iváncsa ezzel kibújt az alól a szerződés alól, amelyet korábban Dunaújvárossal megkötöttek, és amely tartalmát képezte az is, hogy az iparűzésiadó-bevételükből Dunaújvárosnak is jár bizonyos összeg. 

Az alkotmánybírósági beadványt pedig azért tették, mondta Pintér Tamás, hogy abban azt kérjék, hogy a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet létrehozásáról született határozatot az Alkotmánybíróság teljes egészében szüntesse meg. 

A témában tartott legutóbbi önkormányzati sajtótájékoztatón Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt alpolgármester gyakorlatilag újra elmondta azokat a – különleges gazdasági övezettel kapcsolatban született, és már a nyilvánosság elé tárt – gondolatokat, amelyeket korábban a városvezetés már többször hangoztatott, így tőlük sok újdonságot nem tudhattunk meg ebben a témában. 

Újságírói kérdésre, miszerint az indított perek milyen stádiumban vannak, Medgyesi Miklós önkormányzati sajtószóvivő annyit mondott, hogy tudomásuk szerint azokat az érintett bíróságok befogadták, amennyire tudja, az egyikben már nyomozati lépés is történt. Az alkotmánybírósági beadványról is hasonlót tudott elmondani: az Alkotmánybíróság a beadványt befogadta. Hozzátette, hogy amennyiben a perekkel kapcsolatban megtudnak valamilyen fejleményt, akkor közlik azt a város lakosságával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában