Frissen Fejérből

2021.05.18. 16:00

Munkahelyet teremt az új beruházó Martonvásáron

A 190 éves vállalat új, korszerű gyár építésével teremt munkahelyeket Martonvásáron, ahol ez a beruházás jelenti a település hatalmas ipari parkjának első megvalósuló projektjét.

Baráth Eszter

Modern környezetben dolgozhatnak majd

Fotó: Caola Zrt.

A gyárat létesítő vállalat vezérigazgatója, Bándi Imre jogász elmondta, a beruházás az egészségipari támogatási program keretein belül valósul meg. A zöldmezős fejlesztés részeként a Caola Zrt. beruházásában az újonnan létrehozandó gyártókapacitásnak jelentős szerepe lesz a cég higiéniai, háztartásvegyipari és egészségi pari termékeinek megfelelő volumenű gyártásában és a kereslet kielégítésében. A beruházás keretében a legújabb kihívásoknak és a magas technológiai szintnek megfelelően korszerűsíti a cég a gyártási, kiszerelési technológia mellett a kutatás- fejlesztési infrastruktúráját is.

A gyár felépítésével új munkahelyeket is létrehoznak, amellyel kapcsolatban Bándi Imre kiemelte, alapvetően 40 új hellyel számolnak, de a gyár kialakítása lehetővé teszi a későbbi bővülést és növekedést. – Az üzemben higiéniai, egészségipari, háztartásvegyipari, illetve kozmetikai termékek gyártása zajlik majd – mondta a vezérigazgató a folyamatokkal kapcsolatban.

Modern környezetben dolgozhatnak majd
Fotó: Caola Zrt.

Martonvásár polgármestere, Szabó Tibor kifejtette, a beruházás a település számára is pozitívumot jelent, hiszen ez a gyár lesz az első a 150 hektár nagyságú ipari parkban, ami az M7-es autópálya mellett terül el.

– Nagyon örülünk neki, önmagában annak, hogy az első cég megjelent. Olyan modern technológiát hoznak, amely illik ebbe a környezetbe, itt kifejezetten egy innovációs technológiai parkról van szó – emelte ki a polgármester. Hozzátette: a település szempontjából a későbbiekben ebből származó adóbevétel sem elhanyagolható.

Szabó Tibor tájékoztatása szerint a martonvásári lakosság túlnyomó többsége Budapesten vagy Székesfehérváron dolgozik. Mint mondta, a településen munkanélküliségről nem beszélhetünk, de a város vezetése és az ott élők is örülnek annak, hogy lehetőségük lesz Martonvásáron munkát vállalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában