48 kg

2019.06.16. 07:10

Az eddigi legnagyobb idei harcsafogás a Velencei-tónál!

Rövidesen lejár egy korlátozás, így minden bizonnyal ez eddiginél több harcsát foghatnak ki azok, akik erre pályáznak a Velencei-tónál.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári Zsivin László csónakból horgászva 48 kilós harcsát fogott

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A 23. héten „megérkezett” a nyár, a hétvégén már kánikulában horgásztak azok, akik napközben próbálkoztak halfogással. A felmelegedett vízben sok ponty került a szákba, főleg a hajnali és az esti órák voltak eredményesek – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Úgy értékelt, a keszegek és a kárászok gyakori vendégek voltak a horgokon, még napközben is jól kaptak. A ragadozó halak közül balint lehetett leginkább fogni, csukát és süllőt csak ritkábban. A meleg vízben a harcsa emésztése felgyorsult, így többen fogtak tekintélyes méretű egyedeket.

A székesfehérvári Zsivin László csónakból horgászva 48 kilós harcsát fogott
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legnagyobb példány 48 kilót nyomott mérlegeléskor. Kifogója csalihalat rakott a horogra, a kapás éjfél előtt nem sokkal történt. Harcsával kapcsolatos hír még, hogy június 14-én éjfélkor lejár a 100 centiméternél kisebb harcsákra elrendelt fogási tilalom: 15-én, szombaton nulla órától már csak a 60 centiméter alatti példányokat nem szabad megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában