A nedveseledelek a népszerűbbek

2018.03.11. 10:00

Többet költöttünk kedvenceinkre az elmúlt évben

Kutyatápból és macskaeledelből is több fogyott mint korábban. Az eladott mennyiség elképesztően nagy.

B. Kiss László

Egy év alatt 34 milliárd forint ment el kutyatápra Fotó: Nagy Norbert

Mind a kutya-, mind a macskaeledel eladása növekedett a 2016. december és 2017. november közötti időszakban az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A kutyaeledel forgalma elérte a 34 milliárd forintot, ez 8 százalékos növekedés a korábbi időszakhoz képest. Másik négylábú házi kedvencünkre is hasonlóan többet költöttünk, egy év alatt 23 milliárd forintról majdnem 25 milliárd forintra emelkedett a macskaeledelek forgalma, ami 11 százalékos növekedést jelent  – derül ki Hajnal Dóra, az egyik piackutató cég ügyfélkapcsolati vezetője által publikált adatokból.

Egy év alatt 34 milliárd forint ment el kutyatápra Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A kutyatápon belül a vizsgált kategóriák közül a nedves­eledelek fogynak a leginkább, mind értékben, mind mennyiségben. 2016 decembere és 2017 novembere között több mint 18 milliárd forintnyi nedvestápot vásároltak a gazdik, ez 67 ezer tonnát és 75 milliárd eladott csomagot jelent. A száraztápok eladása stagnál, valamivel több, mint 12 milliárd forintot költöttek erre a fajta eledelre a kutyatulajdonosok. Tonnában ez 47 ezret jelent.

A macskatápok eladása is növekedett a vizsgált két időszak során, mind értékben, mind mennyiségben, mégpedig 11 százalékkal. A macskaeledelek közül is a nedvestápok a legnépszerűbbek, egy év alatt majdnem 19 milliárd forint értékben fogytak. Az ezen idő alatt eladott nedves macskatáp majdnem 32 ezer tonnát tett ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában