Jó idő, jó közösség, jó hangulat

2024.05.07. 12:10

Alapon mindig történik valami!

Szombaton Családi Majálist szervezett a helyi önkormányzat: egy régi hagyomány új köntösben.

Kecskés Zoltán

Rendőrnek öltözhettek a gyerekek az alapi majálison.

Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

10 órától a főzőverseny vette kezdetét, melyen hat csapat fogását kóstolhatta a zsűri. A megkötés csak annyi volt, hogy az elkészült ételt paradicsomot "tartalmazzon". 

Volt itt kakaspörkölt, lecsós szelet, sertéspörkölt, hentestokány és tarhonyás lecsóval töltött paradicsomos palacsinta is. Az utóbbi újragondolt palacsinta lett az első az Alap Községért Egyesület jóvoltából, a második helyezett a Betegek csapata, majd a harmadik helyet a ParlaMenta csapat vihette haza.

Finomabbnál finomabb ételek kerültek a zsűri asztalára.
Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

Az eredményhirdetés után a gyermekeké volt a főszerep, interaktív bábelőadás, ingyenes arcfestés, ugrálóvár, élő csocsó és fajátékokat próbálhattak ki, majd egy rendőrautót is "birtokba vehettek" a gyermekek. A rendőrök megmutatták nekik felszereléseiket, melyeket magukra is próbálhattak a lurkók egy fotó erejéig.

Ismét varázsolt a TenDance, visszatérő vendégek már Alapon.
Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

A nap hátralévő részében a TenDance tánccsoport színvonalas műsorát láthatták a nézők, majd őket a Control Five zenekar követte. Akik a 80-as 90-es évek pop-rock dalokkal megalapozták a hangulatot a soron következő fellépőre, akik az Érzés zenekar voltak, Magyarország első számú Edda-tribute bandje, kizárólag Edda slágerekkel. A nap egy hangulatos nosztalgia discóval zárult. 

Több fellépő is szórakoztatta a közösséget, köztük az Érzés zenekar is a jól ismert Edda slágerekkel. 
Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában