Kétszer is megünnepelték

2024.01.08. 17:30

A 95. születésnapján köszöntötték Marika nénit Székesfehérváron

Ritka, emellett boldogító eseményt tartottak január 8-án kora délután a Lövöldén, a Nyugdíjas Szolgáltató Házban. Áldott Jánosné Marika nénit köszöntötték a 95. születésnapja alkalmából az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Béke téri Klub tagjainak jelenlétében.

Palocsai Jenő

Fotó: Simon Erika

December 21-én született Áldott Jánosné, 95 évvel ezelőtt. A jelenleg egyedül élő hölgy aktív az Alba Regia Nyugdíjas Klubban, de a saját életében is. 

–Mindenhez van hozzáfűzni valója, mindenben tanácsot ad, bekapcsolódik a klub életébe. A születésnapja alkalmából mi már megköszöntöttük őt a napján, decemberben, itt a klubon belül, és akkor az Alba Regia Egyesület is felköszöntötte–mondta Buzsik Lászlóné a Béke téri Klub vezetője. 

Mint megtudtuk, most jött meg az ünnepelt oklevele Budapestről, és egy levél a nyugdíjfolyósítótól, arról, hogy 95 ezer forintot kapott. Ennek alkalmából tartottak neki hétfőn egy másik partit, ám ez alkalommal ünnepélyesen átvette az új ajándékokat is. 

Fotó: Simon Erika

Marika nénivel beszélgetve adta magát a klasszikus kérdés, hogy úgy mégis mi a hosszú élet titka? 

–Én nagyon sokat dolgoztam életemben. Már 14 évesen kapáltam egészen 20 éves koromig, amíg férjhez mentem. Külön érdekesség benne, hogy akkor láttam először fizetést is a munkámért, ugyanis amit addig elvégeztem, azt az édesapámnak tettem. És hát persze volt munka, tennivaló a családdal is. Két gyermeket felneveltem, lett két unokám, mondja büszkén Marika néni. 

Fotó: Simon Erika

Azonban sajnos van olyan dolog is az éltében, ami megrendíti néha, ilyen a fia távozása vagy a veje betegsége. Az egyik unoka még keresi a saját útját, a másik külföldön dolgozik. Marika néni egyedül él, és elmondása szerint van egy kis asszonyka, aki besegít neki a porszívózásba, de minden mást ellát ő maga. A klub nagyon fontos az életében, elégedett a társasággal, a közösséggel, közös programokkal, kirándulásokkal, és bízik abban, hogy még sokáig járhat a klubba. 

–Ez Isten kegyelme, akinek külön hálát kell adni, hogy még itt vagy velünk. A Jóisten tartson meg erőben, egészégben és ilyen szépnek–köszöntette fel az ünnepeltet Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, aki ösztönözte az egybegyűlt klubtagokat, hogy egyeztessék a 2024-es év terveit, kirándulásait, a programokat, és persze a táncos délutánok rendjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában