Kicsiknek és nagyoknak egyaránt

2023.12.16. 14:00

Adventi programok Palotaváros kedvenc könyvtárában

Ebben a várakozó hangulatban több élményt adó, tartalmas és érdekes programot szerveztünk olvasóinknak és az érdeklődőknek – mesélte lelkesen Kalincsákné Molnár Zsuzsanna a VMK Tolnai utcai tagkönyvtár vezetője.

Kecskés Zoltán

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna vezetésvel ünnepi hangulat uralkodik a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárban.

Fotó: VMK

Az intézmény nem is akármivel kedveskedett olvasóinak: a felnőtteket kézműves foglalkozások, míg a gyerekeket stílusosan adventi meseolvasással lepték meg, miközben megcsodálhatták Tüske Csilla  horgolt alkotásait is. A kiállítás egyébként december 22-ig tekinthető még meg a bibliotéka nyitvatartási idejében.

Fotó: Könyvtár

– A felnőttek megcsillogtathatták kreativitásukat a jó hangulatú foglalkozásokon, melynek keretében többféle illatos adventi díszt készíthettek textilből, majd a varrt formákat fahéjjal töltötték meg. Jó volt látni az alkotás örömét, hiszen mindenki lelkesen készítette a kis házikókat, csizmákat, meglepetéseket, vagy éppen a  horgolt és makramé karácsonyi díszeket – kezdte élménybeszámolóját Kalincsákné Molnár Zsuzsanna, majd a fiatalabbakra is kitért:

– A gyerekek ismeretközlő könyvek segítségével megismerkedtek az adventi, a Luca napi és a karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal, valamint felelevenítették Szent Miklós legendáját. Emellett érdekes játékok is szerepet kaptak a foglalkozáson: ajándék párosító, szarvasos árnyékkereső, titkosírás, szóvadászat. Majd egy-egy alkalom végén a gyerekek játékos totóval bizonyították ismereteiket. Mondanom sem kell, hogy nagyon ügyesek voltak, jutalmul mindenki apró meglepetéssel gazdagodtak. Reméljük, hogy adventi várakozást sikerült közösségi élménnyé varázsolni! – zárta gondolatait a tagkönyvtár vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában