Átélni a mozgás örömét

2023.11.20. 09:00

Gyertyagyújtás Mikulás-futással, akár lovaskocsival is!

Advent első vasárnapján mozgásra invitálják a falu lakosságát, az úgynevezett Mikulás-futásra. Minden bizonnyal kis szakállú és nagy szakállú télapók és hosszú hajú télanyók, manók, rénszarvasok, koboldok és vidám, karácsonyi pulcsiba öltözött gyerekek, felnőttek vesznek majd részt a közösségformáló eseményen.

Kecskés Zoltán

A Mikulás-futás összehozza a falu apraját, s nagyját.

Fotó: Egyesület

A rendezvény célja, hogy összehozza a település lakosságát. Mint azt az Előszállási Ifjúsági Egyesület elnökétől, Kanik Pétertől megtudtuk, a rendezvény az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődik, majd ezt követően a mozgás játssza a főszerepet.

– Mikulás-futást a településen már 2000-es évek előtt és utána is szerveztek, de 2006 óta vetette meg a lábát véglegesen. Azóta szinte töretlenül tartanak ilyen megmozdulást a településen, amely Előszállás- Nagykarácsony közötti távot foglal magában mintegy 6 kilométeren – kezdete beszélgetésünket az egyesület elnöke, majd a részletekre is kitért:

– Érdekesség, hogy az utat idén futva, biciklivel és  lovaskocsival is meg lehet tenni. Előzetesen csak a lovaskocsisoknak kell regisztrálniuk a hely biztosítása miatt, a többieknek az esemény helyszínén, az Arany János utcai Kőkeresztnél is elég jelentkezniük december 3-án, 9:20 és 10:00 óra között. Ami a programot illeti: 10:00 órakor Bognár Márk az Előszállási Sport Egyesület elnöke fogja meggyújtani a gyertyát, majd 10 óra 20 perckor indulunk útnak, futva, kerékpárral, lovaskocsival a nagykarácsonyi Mikulásházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában