A legutóbbi mintavétel július 24-én, illetve július 27-én volt

2023.08.07. 12:00

Mik a legutóbbi vízminősítési eredmények a Velencei-tavon?

Ahogy arról még nyár elején beszámoltunk, az idei fürdőszezon első vízminősítése szerint a Velencei-tó összes strandja alkalmas a fürdőzésre. De mi a helyzet a szezon derekán? Ennek jártunk utána.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a Népegészségügyi Főosztály munkatársai nemcsak a szezon elején, hanem annak teljes ideje alatt minden kijelölt fürdőhelyen, engedélyezett fürdővízen végeznek közegészségügyi ellenőrzést, így érdeklődtünk, hogy mik voltak a legutóbbi mintavételek eredményei a Velencei-tavon. 

A Fejér Vármegyei Kormányhivatal a fürdési szezon előtt és a szezon ideje alatt is folyamatosan figyelemmel kíséri a természetes fürdővizek vízminőségét, így válaszukból megtudtuk, hogy az idei év vízminőségi mintavételezések eredményei azt mutatják, hogy jelenleg valamennyi Velencei-tavi természetes fürdőhelyen a „megfelelő” kategóriába esik a fürdővizek minősége. A legutóbbi mintavétel fürdővízvizsgálatra vonatkozóan július 24-én, illetve a Tini strand esetében július 27-én volt.

– Egyetlen strand – Tini Strand – esetében fordult elő, hogy a július 24-én történt mintavétel eredménye határérték feletti baktérium számot mutatott, emiatt július 26-án fürdési tilalom lépett életbe. A július 26-án és július 27-én vett hatósági fürdővízminták megfelelő eredmény adtak, így a jogszabályi előírásoknak megfelelően az eredmények kézhezvételét követően július 31-én került feloldásra a fürdési tilalom – tájékoztatták a feol-t.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában