Fontos eredmények

2023.07.05. 11:30

Újabb siker a Füstös Nyúl Kupán

A hazai és nemzetközi szinten is eredményes Loncsár András a Pest vármegyei városban rendezett steaksütő versenyen a dobogós második helyet szerezte meg.

Tóth Sándor

A KGB BBQ csapatkapitánya, Turanitz Gergő gratulált legelsőnek az újabb sikertől láthatóan meghatódott Loncsár Andrásnak

Fotó: KGB BBQ

A minap adtunk hírt róla, hogy a KGB Katka Gergő BBQ-csapat tagját, a nadapi Loncsár Andrást Golden Tickettel díjazták június 21-én a hollandiai Lunterenben egyéni steaksütő versenyen elért eredményéért. Az arany versenyjegy meghívást jelent részére a Texas Steak Cookoff Association (SCA) 2024-es amerikai világversenyére Fort Worthba. Alig másfél héttel később, július 1-én következett a sikeres folytatás: a Biatorbágyon rendezett magyarországi SCA bajnokság, a Füstös Nyúl Kupa második fordulójában dupla steak kategóriában indult, ahol 2. és 5. helyezést ért el. Az eredmény azért is különösen értékes, mivel a versenybírók pontozása alapján alig maradt le a Grand Champion címről, amelyet a hódmezővásárhelyi Molnár Ádám nyert el. A szoros versenyben viszont András a harmadik helyezett belga Dirk van de Walle előtt végzett, aki eddig nyolc győzelmével Európa legeredményesebb versenyzője 2023-ban, míg tavaly a legtöbb első helyezést elérő versenyző volt a kontinensen.

A háromfordulós Füstös Nyúl kupán a fél éve egyéni steaksütésben versenyző Loncsár Andrásnak jó esélye van a győzelemre Dunaharasztiban szeptember 9-én, mivel a mostani 2. helyezés elérése előtt májusban a 3. helyen végzett a budapesti versenyen. Így már csak az első hely hiányzik neki az SCA magyarországi bajnokságán. Ehhez pedig sokan drukkolunk Andrásnak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában