Szerdánként

2022.10.06. 16:37

Ismerd meg Fehérvárt! – foglalkozások alsósoknak

Egy csipet Székesfehérvár címmel városismereti foglalkozásokat indít alsó tagozatosoknak szerda délutánonként a székesfehérvári Tourinform Iroda. Székesfehérvár játékos megismerése a cél.

S. Töttő Rita

Forrás: Tourinform Iroda

Iskola utáni „levezető”, annál mégis több az, amivel a székesfehérvári Tourinform Iroda készül október 19-étől: négyalkalmas, kiscsoportos városismereti foglalkozásokat szerveznek alsó tagozatos diákok számára, akik képességfejlesztő foglalkozásokon keresztül, játékos formában ismerhetik meg Székesfehérvár mesés és varázslatos történelmét. Olyan kérdésekre kaphatnak választ a gyerekek a másfél órás foglalkozásokon, mint például hogy kinek az udvari bolondja volt Mujkó, vagy hogy mit jelent az Alba Regia, de azt is megtudhatják, ki volt a kisbaba-király és hogy mit árult Kati néni. Kiderül a gyerekek számára, mi van az Országalmára írva és egyéb izgalmas titkokat is megfejthetnek a foglalkozások során. Mindeközben készítenek a gyerekek koronát és aranypecsétet, lesznek mesés történetek, mondókázás és vidám rejtvényfejtés egyaránt. A szerda délutánonként tartott foglalkozásokat a Hiemer-házban, képzett szakemberek segítségével tartják. A részletekről a fehérvári Tourinform Irodánál, illetve itt lehet érdeklődni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában