Frissen Fejérből

2021.11.20. 15:40

Ritmusra dobban a szíve Tóth Flórának, a tehetséges fehérvári táncosnak

A mindössze húsz éves Tóth Flóra hat és fél éve kezdett el komolyabban foglalkozni a tánccal, azóta pedig az élete szerves részéve vált, és számos sikert tudhat már magáénak fiatal kora ellenére. A tánc az, amivel a legjobban ki tudja fejezni önmagát és az érzéseit, így nem kérdés, hogy abszolút ebben látja a jövőjét, hiszen mondhatni ritmusra dobban a szíve. Ismerjék meg jobban a fiatal fehérvári tehetséget!

Bagotai Zsanett

A hip-hop műfaj ejtette leginkább rabul Tóth Flóra szívét

Forrás: Tóth Flóra

Mikor kezdtél el táncolni, és minek a hatására?

- 6 és fél éve kezdtem el táncolni, előtte 9 évig szinkronkorcsolyáztam, ahol valamilyen szinten jelen volt a tánc is. Mindig ki akartam próbálni magam ebben a műfajban is, így 2015-ben úgy döntöttem, sportágat váltok.

Melyik az a műfaj, ami a leginkább közel áll a szívedhez és amiben abszolút ki tudsz teljesedni?

- A hip-hop az, ami a legközelebb áll hozzám, a műfaj mozdulatai és technikája miatt. Ezen felül a magassarkús, nőies táncok azok, amiket magaménak érzek, mert itt a fiúsabb mozdulatok mellett, ki tud teljesedni a bennem rejlő nő.

A hip-hop műfaj ejtette leginkább rabul Tóth Flóra szívét
Fotó: Harza Tamás

Szokták mondani, hogy a tánc önkifejezés. Egyetértesz ezzel, át tudod adni az érzéseid a táncon keresztül?

- Igen, a tánc valóban segít kifejezni önmagunkat, szerencsére a legtöbb esetben sikerül is ezt megmutatnom és átadni azt, amit az adott pillanatban érzek.

Mit jelent neked a tánc, miben segített életed során?

- Számomra a tánc jelenti a mindent. Legyek jó vagy rossz hangulatban, a zene és a tánc, ami mindig segít a lelkivilágomon. A tánc által ki tudom adni a szomorúságot, de ugyanakkor a boldogságot is meg tudom élni.

A tánclépéseken keresztül tudja leginkább kifejezni az érzéseit
Fotó: Harza Tamás

Mire vagy a legbüszkébb, ami a tánchoz köthető?

- Szerencsére volt már lehetőségem megmutatni magam különböző videoklipekben és TV-műsorokban is. Ezek közül a Sztárban Sztár-ban való szereplésemet emelném ki leginkább mint legnagyobb büszkeség.

A Sztrában Sztár kulisszái mögött
Fotó: Tóth Flóra

Mi az ami nap mint nap motivál, milyen célok lebegnek a szemed előtt?

- Szeretnék minél több munkát kapni a tánc által, és olyan emberekkel együtt dolgozni, akiktől eddig csak tanulni volt lehetőségem. Illetve az egyik legfőbb célom, hogy egy zenekar mögött lehessek állandó háttértáncos.

Abszolút a táncban látja a jövőt
Fotó: Tóth Flóra

El tudnád képzelni az életed tánc nélkül, vagy abszolút ebben látod a jövőt?

- Én abszolút ebben látom a jövőmet, és szeretnék is tánctanár lenni, mert nagyon jó érzés, amikor te állhatsz a másik oldalon és láthatod, hogy akikkel eddig együtt táncoltál, most a te koreográfiádat sajátítják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában