vírusmentes környezet

2021.04.12. 14:30

Otthon vagyunk, többet takarítunk

Gyakrabban takarítunk a járvány kitörése óta, és ennek legfőbb oka, hogy otthonunkban szeretnénk vírusmentes környezetet biztosítani családtagjaink számára – derült ki egy 11 országban, köztük Magyarországon is végzett kutatásból.

FMH

A takarítás a kényszerűen otthon töltött idő elütésére is jó

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 11 országban megkérdezett emberek 59 százaléka többször takarít a járvány kitörése óta. Tudatosabbak a magyarok is, akiknek túlnyomó többsége ezzel is megelőző lépéseket akar tenni, hogy vírusmentes legyen az otthona. Természetesen maguk és családtagjaik védelmében teszik mindezt, hogy az otthonukban élőket megóvják az esetleges fertőzéstől – derül ki a bevezetőben említett felmérésből. Ezzel egyidejűleg minden negyedik válaszadó találja aggasztónak az otthonában lévő port, aminek nagy részét – ez talán köztudott – a poratka okozza, amire sokan allergiások is.

A takarítás a kényszerűen otthon töltött idő elütésére is jó
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vírusfertőzés csökkentése mellett az otthon tartózkodás is komoly befolyásoló tényező a takarítás gyakoriságát tekintve: a válaszadók több mint 40 százaléka azt vallotta, mivel többet van otthon, több ideje is van erre a feladatra, de a megkérdezettek közel harmada az otthonlét miatt inkább kényszeresen végzi ezt a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában