színes hétköznapok

2021.02.07. 12:12

Ahány osztály, annyi farsang

Mulatott Kleopátra, rocksztár, unikornis és katona is az idei farsangon, amelyet már nagyon vártak a gyerekek. A Kodály Zoltán Általános Iskolában például idén visszafogottan, saját osztálytermében mutathatták meg jelmezeiket egymásnak a diákok és persze a tanárok is.

S. Töttő Rita

Fotó: Iskola

Rendhagyó keretek között tartják idén az óvodák, iskolák a farsangot, hiszen a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a csoportok, osztályok és a szülők is együtt ünnepeljenek. Így volt ez a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola épületében is, ahol azért az osztálytermekben nagy mulatságot rendeztek a tanítók a gyerekeknek. Együtt fánkozott a boszorkány Hermionéval és a batmannel, a kottásfüzet a lemezlovassal – hogy csak néhányat említsünk a varázslatos, vidám és színes jelmezek közül, melyeket az iskola pedagógusai örökítettek meg felvételeiken.

 

– Úgy gondoltuk, hogy színesebbé tesszük a gyerekek péntek délutánját, hiszen szeptember óta csak a tanulásról szól minden. A hagyományos programjaink ugyanis elmaradtak: nem volt szüreti mulatság, Mihály-napi vásár, karácsonyi vásár s hangverseny sem, sőt, a nagyon várt jövő évi elsősök nyílt napjai is elmaradtak, így azt gondoltuk, hogy az egészségügyi szabályokat betartva, a saját osztálytermében mindenki kedvére mulatozhat. Figyeltünk arra, hogy a gyerekek ne csimpaszkodjanak egymásra, de így is olyan hihetetlen örömmel fogadták ezt a lehetőséget, hogy jó volt látni – fogalmazott Kneifel Imre, az iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában