Zöld energia

2018.02.02. 08:00

Ingyenes elektromos autótöltőt telepítettek Etyeken

Saját házuk udvarán állított fel villanyautóknak alkalmas villámtöltőt Varga-Kittner Bence és Bartha Mirella Orsolya, a Felsőhegy utcában.

Zsohár Melinda

c

Az országban tizenhat ilyen berendezés található, s nem az otthoni töltés kiváltására, hanem a gyors továbbhaladás érdekében döntöttek a környezetvédő és lokálpatrióta tulajdonosok a telepítéséről. Jelenleg 20 kilowattnyi napelem biztosít tiszta energiát a töltőhöz, a jövőben további 20 kilowatt napelem telepítését tervezik. Etyek vonzerejét növelendő és a példamutatás vezérelte őket, indokolta a pár az ingyenességet.

20 kilowattnyi napelem biztosít tiszta energiát

Az autótöltő a tavalyi tesztüzembe állítása óta már sokszor bebizonyította létjogosultságát. Több külföldi és hazai személyautó és autóbusz vette igénybe az ajándék szolgáltatást, tömegközlekedést szolgáló, elektromos osztrák busz tavaly december 6-án a Bécs–Etyek–Budapest–Arad útvonalon tesztelte az így feltankolt járművet. A töltő jelenleg a családi ház udvarán üzemel, az önkormányzati rendeletmódosítás nyomán tavasztól már az utcafronton állhat. Ott mindenkor mindenkinek elérhető lesz, s az utca forgalmát sem akadályozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában