Érzelmes pillanatok

2023.01.19. 15:00

Dudás Patrícia visszatért oda, ahonnan indult

Alig kezdődött el az év a korábbi Fehérvár Szépe győztese, Dudás Patrícia szokásához híven nem lógatja a lábát, épp ellenkezőleg, ismét táncra perdült és a Sziget Tánckar tagjaként elvarázsolta a nagyérdeműt.

Kecskés Zoltán

Dudás Patrícia egy kis szerencsének is köszönheti, hogy a tánc mára a szenvedélyévé vált.

Fotó: Radnai Zoltán

Tudniillik, különleges Újévi Gálakoncertet rendeztek január 12-én Siófokon, a Kálmáni Imre Művelődési Központban. A felejthetetlen élményről a Magyar Állami Operaház, a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház művészei, valamint a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és a Sziget Tánckar gondoskodott, melynek tagja volt a Mátyásdombról származó Dudás Patrícia is, aki mondhatni hazatért a Balaton fővárosába.

Dudás Patrícia operett számokkal lépett a színpadra a Sziget Tánckar tagjaként.
Forrás: Interjúalany

– Érzelmes pillanat volt, hiszen itt kezdődött el anno a pályafutásom. Megható volt újra belépni abba táncterembe, ahol évekig gyakoroltam. Első gondolatom az volt: hogy ez a terem összement? Pedig nem, csak én nőttem fel. Nyolc évig táncoltam a Pomádé Egyesületben, itt a Kálmáni Imre Művelődési Központban.  Emlékszem, még a helyi újságban látták meg nagyszüleim a hirdetést a táncoktatásról 2005-ben, és mivel az elmondásuk alapján már akkor is volt hozzá érzékem és sosem tudtam a fenekemen megülni, így gondolták miért ne; próbáljuk meg! Itt kezdődött a találkozásom a tánccal, azóta pedig szenvedélyemmé, hivatássá vált. Nagyon hálás vagyok a papámnak, mamámnak és mindenkinek, akik segítettek pályafutásom során.

„Érzelmes pillanat volt, hiszen itt, Siófokon kezdődött el anno a pályafutásom." 

Mint megtudtuk a különleges Újévi Gálakoncerten is jelen volt a családja, akik nélkül nem lehetne az, aki.

– Siófok nincs messze Mátyásdombtól, így adta magát a dolog – tekintett vissza a szépség – Anyukám heti két alkalommal vitt az edzésekre nyolc éven keresztül, amiért nem mondható elég köszönet, mint ahogy azért sem, hogy a szüleim és a családom ennyi éven keresztül támogatta a pályafutásom. A jelenlegi rendezvényen is ott volt édesanyám és a nagymamám is, ami egyébként nagyon jól sikerült, a telt házas koncertre a Sziget Tánckar meghívására érkezhettem immáron második alkalommal.

A tánckar és a koreográfus egy képen.
A tánckar és a koreográfus egy képen.
Forrás: Interjúalany

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!