Nyitott kérdések

2024.06.04. 10:21

Rossiban nincs tüske, nem a sajátjaira gondolt

Az Európa-bajnoki felkészülés hajrájába érkezett a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott, az Írország elleni kedd esti mérkőzés az utolsó előtti lehetőség a kísérletezésre a németországi kontinenstorna előtt. A magyar kapitánynak határoznia kell arról, hogy Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes legyen a válogatott kezdő kapusa. Rossi emellett a magyar felmenőkkel rendelkező ír támadóról, Sammie Szmodicsról is mondott pár gondolatot.

MW

Marco Rossi szövetségi kapitány (k), mögötte Dibusz Dénes

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Tizenegy nap múlva a magyar válogatott lejátssza az első meccsét az Európa-bajnokság csoportkörében Svájc ellen, és addig két felkészülési mérkőzés áll Marco Rossi rendelkezésére, hogy elvarrja az utolsó szálakat is a csapat játékában. Szerencsére tényleg csak finomhangolásra lehet szükség ma Írország, majd szombaton Debrecenben az Izrael elleni Eb-főpróbán – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A nyitott kérdések között a leginkább megoldásra váró dolog a kapuskérdés.

DIBUSZ Dénes; ROSSI, Marco
Marco Rossi szövetségi kapitány (b) és Dibusz Dénes (j) az Írország elleni másnapi felkészülési labdarúgó-mérkőzés előtt Dublinban
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Gulácsi vagy Dibusz

Marco Rossi korábban azt nyilatkozta, az Írország és Izrael elleni felkészülési mérkőzésen a kapusposzton nem kísérletez, Gulácsi Péter és Dibusz Dénes közül az véd majd az Európa-bajnokságon, aki ezen a két meccsen. 2022 őszéig Gulácsi volt a válogatott kezdő kapusa, ám a sérülése miatt egy évet ki kellett hagynia, és tavaly ősszel a Lipcsében is a kispadra szorulva térhetett vissza. Tavasszal viszont visszaszerezte helyét a lipcsei kezdőben, és nagyszerűen teljesített a Bundesligában – írta meg a Magyar Nemzet. Legutóbb márciusban Rossi felosztotta köztük a két válogatott meccset, Törökország ellen Gulácsi, Koszovó ellen Dibusz védett, s most az olasz szakember Dublinban pontot tehet a régóta húzódó kérdésre. Bár az ír válogatott válságban van, s tavaly október óta nem nyert meccset, a szövetségi kapitány nehéz mérkőzésre számít.

Rossi már nem haragszik

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, hogy nagyon fizikális találkozóra számít – írta meg az Origo.

Az ír csapat rendkívül nehéz ellenfél, nem véletlen, hogy az utolsó két meccsükön Svájcnak és Belgiumnak is feladták a leckét. Fizikális csapat, több angol bajnokságban edződő játékosokkal, magas szintű és intenzitású találkozót várok, talán ez a meccs leginkább a Skócia elleni felkészülésünket szolgálja, fontos, hogyan tudjuk kezelni a nehéz pillanatokat

– fogalmazott a keddi ellenfélről Marco Rossi, aki azt is elárulta, hogy Szalai Attila helyett Dárdai Márton kezd majd. Az ír válogatottal kapcsolatban Callum Styles, a magyar válogatott középpályása Josh Cullent emelte ki, akinek megállítását kulcsfontosságúnak nevezte.

A szövetségi kapitány kitért a magyar válogatottal néhány hónapja szóba hozott Sammie Szmodicsra is, aki immár ír válogatott.

A csapatmenedzserrel vettem fel a kapcsolatot, ez ment ki a médiába. Logikus, hogy Szmodics Írországot választotta, hiszen itt született, az a legfontosabb, hogy egy játékos ott játsszon, ahová tartozik. Szmodicsnak remek szezonja volt, nincs harag, sok sikert kívánok neki

– fejtette ki Rossi az ír labdarúgóról. Dublinban már elég régen, 1993-ban lépett pályára legutóbb a magyar válogatott, amelyet akkoriban Puskás Ferenc vezetett, és 4–2-re győzött a csapat Írországban.

Felkészülési mérkőzés:

Írország–Magyarország, Dublin, 20.45

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában