Rövidpályás gyorskorcsolya vk

2024.02.11. 18:39

Bronzérmes a magyar férfi váltó

Az első helyen a nagy esélyes dél-koreaiak végeztek a japánok előtt.

MW

Illusztráció/ Bontovics Balázs a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1500 méteres versenyének elõdöntõjében a lengyelországi Gdanskban, a Hala Olivia sportcsarnokban 2023. január 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A magyar férfi váltó bronzérmet nyert vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyén.

A Bontovics Balázs, Csizmadia Márk, Jászapáti Péter, Tiborcz Dániel összeállítású staféta az 5000 méteres táv öt csapatot felvonultató döntőjének első felében a második és harmadik pozícióban "utazott", mígnem 25 körrel a vége előtt egy rossz váltás miatt visszaesett a negyedik helyre. Tíz kör volt hátra, amikor az amerikaiak is a magyarok elé kerültek, de nem sokkal később elestek, így a magyar négyes negyedikként futott be. A futam után a zsűri szabálytalan váltás miatt - ez okozta az amerikaiak esését - kizárta a lengyel kvartettet, így a magyar csapat megszerezte az idény első vk-érmét. Az első helyen a nagy esélyes dél-koreaiak végeztek a japánok előtt.

A Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka alkotta női váltó a kisdöntőben szerepelt, ahol az olaszok és kínaiak mögött harmadikként ért a célba, így összesítésben hetedikként zárt. A győzelem a hollandoké lett.

Egyéniben két magyar volt érdekelt, Bontovics 1000 méteren és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya 500 méteren egyaránt a negyeddöntőben búcsúzott, előbbi 19., utóbbi 14. lett. A férfiaknál a sprinttávon a kanadai Felix Roussel, 1000 méteren szombathoz hasonlóan a szám dél-koreai világbajnoka, Park Dzsi Von diadalmaskodott, míg a nőknél az ugyancsak vb-címvédő holland Xandra Velzeboer, illetve a szintén duplázó dél-koreai Kim Gilli nyakába került az aranyérem.

A vk-szezon jövő hétvégén a lengyelországi Gdanskban zárul, az idény utolsó versenye pedig a márciusi világbajnokság lesz Rotterdamban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában