Labdarúgás

2023.06.11. 17:09

Visszavonult a magyar válogatott támadó

Bejelentette visszavonulását Nikolics Nemanja 43-szoros magyar válogatott labdarúgó.

MW

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A zentai születésű 35 éves játékos vasárnap közösségi oldalán közölte, hogy felhagy a profi játékkal.

Amióta elindult a futballpályafutásom, attól rettegtem, hogy egyszer ki kell mondanom: vége! Azért volt mindig is rémisztő ez a gondolat, mert tudtam, ha befejezem, azt kell elengednem, attól kell elbúcsúznom, amit mindennél jobban szerettem csinálni

– írta Nikolics.

Nikolics Nemanja
Fotó: Csapó Balázs / Forrás: Kisalföld 

A támadó kiemelte, a labdarúgás a családja mellett az élete volt, és ha az nincs, akkor tinédzserként nem csomagolt volna össze, hogy szerencsét próbáljon Magyarországon, és „sosem találkozik azzal a lánnyal”, aki ma már a felesége és három gyermeke anyja.

Ha nincs a futball, akkor nem ismerem meg azt a számtalan jó embert, akikből csapattársak, ellenfelek, barátok lettek az évek alatt. Büszke vagyok arra az útra, amit bejártam, sosem felejtettem el, hogy ki vagyok, hogy honnan jöttem és hogy miért küzdök

 – fogalmazott Nikolics, aki „semmit nem tenne másképp”.

Köszönöm, aki végigkísérte ezt a 15 évet, hálás vagyok a családomnak, a szeretteimnek, hogy mindig hittek bennem és támogattak. És persze nektek, tisztelt magyar futballszurkolók, hogy befogadtatok és szerettetek, mert nélkületek nem lett volna kerek ez a történet. Mert kereknek érzem. Ezért is merem kimondani: itt a vége!

– zárta Nikolics.

A támadó pályafutása Zentán indult, onnan előbb Barcsra, majd a Kaposvölgyéhez, 2008-ban pedig Kaposvárra szerződött. Ezt követően Székesfehérváron játszott, ahol két részletben - 2010 februárja és 2015 nyara, valamint 2020 februárja és 2022 nyara között - összesen nyolc idényt töltött.

Kétszer lett magyar bajnok, háromszor az NB I gólkirálya, szerepelt Lengyelországban a Legia Varsóban és az észak-amerikai profiligában (MLS) a Chicago Fire-ben is, amely állomáshelyein szintén gólkirály lett. 2017-ben az év legjobb magyar labdarúgójának választották.

Második székesfehérvári időszaka után, tavaly nyáron a török másodosztályú Pendiksporba szerződött, ahonnan decemberben távozott, és karrierje utolsó hónapjaiban a ciprusi AEK Larnaca labdarúgója volt.

A magyar válogatottban 2013-ban egy Hollandia elleni találkozón mutatkozott be, összesen 43 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezeken a mérkőzéseken nyolcszor volt eredményes.

Nikolics Nemanja
Fotó: Szabó Miklós / Forrás: Nemzeti Sport 

Részt vett a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon is, és noha 2018-ban lemondta a nemzeti csapatban való szereplést, Marco Rossi hívására 2020-ban ismét vállalta a válogatottságot. 

Utolsó mérkőzését 2021. októberében, az angolok elleni, 1-1-gyel zárult idegenbeli világbajnoki selejtezőn a Wembley Stadionban vívta a magyar csapatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában