Színház

2022.12.01. 11:43

Ősbemutatóra készül a Déryné Társulat

Jánosi Ferenc Szemet szemért című művét tűzi műsorra a Déryné Társulat; a darab ősbemutatóját Kis Domonkos Márk rendezésében láthatja a közönség december 9-én a Déryné Központban.

Illusztráció; Sütő András Balkáni gerle című drámájának fotóspróbája a budapesti Déryné Központban 2022. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

A kortárs dráma a Barangoló Drámaírói Műhelyben született, színreviteléhez csatlakozott a Déryné Társulathoz Kaszás Mihály színművész, a dramaturg Lukácsy György, a zeneszerző Kerülő Gábor, míg a díszlet- és jelmeztervező Túri Erzsébet - áll a Déryné Program MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

A darab története szerint Pál elismert fővárosi nyomozóként visszatér szülőfalujába, ahol brutális gyilkosság történt. Arrogáns viselkedésével azonnal kivívja a helyiek ellenszenvét, különösen Róbertét, aki helyi rendőrfőnökként vetélytársat lát a visszaérkező férfiban. Szülei halálhíre és öccse ellenséges magatartása kijózanítóan hat a férfira, ám céltudatos nyomozóként beleveti magát a munkába.

 

Nyomozása során egyre sötétebb titkokra derül fény a kis közösség életében és Pálnak rá kell ébrednie, hogy a helyiekkel szembeni előítélete korántsem volt megalapozott. Ahogy közelebb kerül a szörnyű gyilkosság felderítéséhez, egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy élete fordulóponthoz érkezik.

Az előadásban Kaszás Mihály mellett Ivaskovics Viktor, Tarpai Viktória, Losonczi Kata, Széplaky Géza, Janka Barnabás, Havasi Péter, Habodász István, Vas Judit Gigi és Kárpáti Barnabás szerepel.

Az előadás megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott - olvasható a közleményben.

A szervezők tájékoztatása szerint a fiatal vagy pályakezdő drámaíróknak lehetőséget kínáló Barangoló Drámaírói Műhely jövőre újra elindul, a pályázatokat 2023. február 28-ig várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában