nagy lehetőségek

2021.04.18. 10:52

Ötödik alkalommal hirdetik meg Erdélyben a dráMÁzat drámaíró versenyt

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház idén a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karával közösen hirdette meg a dráMÁzat drámaíró versenyt.

A pályázat keretében három kategóriában várnak versenyműveket. A DEBÜT kategóriában olyan magyar nyelven írt drámával lehet jelentkezni, amely nem jelent meg kiadásban, és amelyet professzionális keretek között még nem mutattak be. A zsűri által legjobbnak ítélt mű díjazása bruttó ezer euró.

Ha a művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, a 2021/22-es, vagy az azt követő évadban színre viszi.

A drámaÍRÓ kategóriában olyan szerzők még nem publikált vagy be nem mutatott magyar nyelvű műveit várják, akiknek jelentek már meg írásai. A legjobbnak ítélt dráma szerzőjét e kategóriában is bruttó ezer eurós jutalomban részesítik, a művet pedig a pályázat kiírói bemutatják, ha beilleszthető a következő két évad műsortervébe.

A dramAUTOR kategóriában színpadon még be nem mutatott román nyelvű drámákat várnak. E kategória győztes művét is bemutathatják a pályázat kiírói.

A Tomcsa Sándor Színház lehetőséget biztosít a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara egy rendező szakos hallgatójának arra, hogy a drámaÍRÓ vagy a dramAUTOR nyertes művei közül az egyiket színpadra állítsa.

A szervezők valamennyi díjnyertes mű kiadását vállalják.

A jeligés pályamunkákat június 15-ig kell beküldeni

a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház mailcímére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában