Krimi

2023.07.21. 11:55

Az anyai szív nem téved: nem vonatbaleset volt, gyilkosság történt a kecskeméti diszkónál

Két kidobó, az egyik kecskeméti diszkóban megvert egy fiatal férfit, majd a közeli vasúti sínek közé fektették azért, hogy a halálát vonatbalesetnek álcázzák. 23 év után emeltek vádat ellenük.

Archív fotó

Fotó: police.hu/baon.hu

A vádirat szerint a két vádlott kidobóként dolgozott egy kecskeméti diszkóban, ahová 2000. október 1-én, hajnalban vendégként a sértett férfi megérkezett. Nem sokkal később az egyik kidobó odament a sértetthez azért, hogy eltávolítsa a szórakozóhelyről. Emiatt köztük szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a vádlott ököllel, valamint viperával megütötte a férfit - írja a baon.hu.

A dulakodásra felfigyelt a társa, akivel együtt két oldalról karon ragadták a sértettet, és a diszkó főbejáratához vezették, miközben többször megütötték. A főbejárattól az egyik elkövető és egy másik kidobó közrefogta és tovább vezette a sértettet. Menet közben a férfi a viperával a sértett fejét megütötte. A bántalmazásoktól a férfi eszméletét vesztve összeesett, ekkora ért oda a vádlott társa.

Mint azt a főügyészség közölte: 

a férfiak a bántalmazás miatti büntetőjogi felelősségre vonás elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy az eszméletlen férfit nem hagyják életben, az emberölést vonatbalesetnek fogják álcázni. Ennek érdekében a magatehetetlen sértettet a közeli vasútvonalhoz vitték, és a sínek közé fektették olyan testhelyzetben, mintha aludna. 

A vádlottak bíztak abban, hogy a vonatgázolás okozta sérülések elfedik a bántalmazások nyomait is. Az elkövetők számításának megfelelően a magára hagyott sértettet egy menetrend szerinti vonat elgázolta, amitől a férfi a helyszínen azonnal életét vesztette.

A főügyészség a két férfit előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. 

A letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írta közleményében a vármegyei főügyészség.

A megölt fiatal családját azóta nem hagyta nyugodni a fiuk rejtélyes halála, hogy eltemették. Édesanyja ahol csak tudta elmondta: fia jókedvűen ment aznap a barátjával születésnapot ünnepelni, kizárt, hogy öngyilkos lett és az is, hogy annyit igyon, hogy ilyen baleset érje. Gyanús volt az is, hogy a fia holttestén talpnyomok látszódtak, mint ahogy az is, hogy a vonatgázolás után teljesen sértetlen maradt a fiú arca. 

Húsz év után indult újra a nyomozás, ami most eredményre vezetett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) 2022. december elsején tudatta a police.hu-n, hogy a korábban vonatbaleset hitt ügyben gyilkosságra vonatkozó információk kerültek elő egy orgazdaság miatt folytatott nyomozás során. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte. A rendőrség akkor közölte: a 47 éves N. Tamást kecskeméti otthona közelében, a 49 éves V. Lajost pedig nagyvenyimi munkahelye előtt fogták el – közölte az MTI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában