Krimi

2023.02.23. 22:09

Négy hónapig szenvedett, míg éhen halt a csepregi 2,5 éves kisfiú – szülei tétlenül nézték

A szülők tudták, hogy orvosi segítség nélkül meghal a gyerekük. Életfogytiglani börtönt is kaphatnak.

Forrás: vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A vádirat szerint a vádlottak a két és fél éves gyermek bántalmazásán kívül legalább négy hónapon keresztül elmulasztották a sértett megfelelő táplálását – tájékoztatott a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vaol.hu azt írja, hogy 

ezalatt a kiskorú sértett szervezete, teste a korábbi állapothoz képest lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott. A gyermek leépülését (sorvadását) a vádlottak egyaránt észlelték. A kiskorú sértett testi leromlása, az ágyról való leesések miatt többször ruhátlanul a földön fekvése a megfázásához, majd gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

A vádlottak a kiskorú sértetten a laikus számára is észlelhető elváltozásokat, folyamatosan romló állapotát, sorvadását, visszafejlődését és a betegségének tüneteit érzékelték, ennek ellenére nem változtattak nemtörődöm magatartásukon. A vádlottak tisztában voltak azzal, hogy a folyamat orvosi beavatkozás nélkül a kiskorú sértett halálához vezet, ennek ellenére a gyermeket nem vitték orvoshoz. A vádlotti mulasztások következtében a kiskorú sértett 2022 februárjában a lakóhelyén elhalálozott.

A sértett halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén elkerülhető lett volna. A kiskorú sértett számára a vádlotti mulasztások miatti fizikális és mentális leépülés, sorvadás, a vádlottak általi bántalmazás a szokványost meghaladó szenvedést, fájdalmat, kínt, gyötrelmet okoztak. 

A vádlottak gyermekeik közül négynek az alapvető higiéniai feltételeket nem biztosították, a gyermekek szobáját a szükséges rendszerességgel nem takarítottak, emiatt a padlózat, a fal és a gyermekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett, ezért fertőzésveszély állt fenn.

A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, velük szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás kiszabását és szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában