Ítélet

2022.06.28. 15:00

Teljesen összetört a brutálisan meggyilkolt 21 éves Géza családja

Szabadon távozhattak a Hajógyári-szigeten történt halálesettel megvádolt biztonsági őrök.

Kedden összeült a bíróság, hogy egy 11 éve húzódó ügy végére tegyen pontot. A 21 éves H. Géza a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén bulizott 2011 decemberében, amikor a parti hevében véletlenül nekiment az egyik őrnek. Ekkor az ügy két vádlottja, az ajtónál posztoló B. Ádám és Z. Alfréd a vád szerint először csak szidalmazták, majd lerángatták róla a ruháit, és a dermesztő hidegben a parkolóban megverték a félmeztelen fiatalt. Végül a már eszméletlen férfit egy 7 méter magas falról a Dunába dobták, ahol megfulladt. A testét másnap a testvére találta meg - írja a Bors.

A két őrt először felmentette a bíróság, később azonban új koronatanú jelentkezett, így B. Ádám és Z. Alfréd ismét a vádlottak padjára került. Kedden, az utolsó szó jogán mindketten ártatlannak vallották magukat, majd a bíróság úgy döntött, a perújítást elutasítja, a két vádlottat pedig felmenti minden vád alól.

"Nagyon szeretném, ha véget érne a felesleges hadjárat. Ha úgy gondolják, hogy itt elkövetett valaki valamit, keressék meg, aki elkövette, de nem én voltam az. Nem szeretnék ebben többet nyilatkozni, minden jót" – mondta B. Ádám a tárgyalóteremben, és Z. Alfréd is hasonlóképp nyilatkozott.

H. Géza családja értetlenül áll a történtek előtt, sokkolták őket a hallottak. Kétségtelen: egyáltalán nem ilyen döntésre számítottak. Az ítélet után elhagyták a tárgyalótermet, összeölelkezve zokogtak.

"Nem erre számítottunk" – mondta a Borsnak szomorúan Katona Zoltán, Géza féltestvére. "Felmentő ítéletre biztosan nem. Igazságtalannak tartom, hogy kisétált innen ez a két ember, miközben nekünk tönkrement az életünk" – szögezte le a férfi.

Borítókép: Bors/Knap Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!