Hasznos kalauz

2023.07.13. 16:30

Kalandtérkép segíti a Szigetközbe és Pannonhalma térségébe látogatókat

Elkészült a Szigetközi kalandtérkép, amely Mosonmagyaróvár és Pannonhalma között 101 turisztikai attrakciót mutat be, segítve a látogatókat a programok, lehetőségek megtalálásában.

MW

A Szigetközi kalandtérkép bemutatója a győri Zátony étteremben 2023. július 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Magyarország tele van szebbnél szebb természeti értékekkel, turisztikai régiókkal, azonban csak kevés helyen használják ki a térségek a bennük rejlő lehetőségeket – mondta a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára csütörtökön Győrben, a kalandtérkép bemutatóján.

Révész Máriusz hangsúlyozta: sok turisztikai régió problémája, hogy még az ott élők sem mindig tudnak arról, milyen látványosságok vannak helyben.

Egy térség akkor tud fejlődni és jobb szolgáltatást nyújtani, ha a turisztikai szereplők ismerik egymást, és együtt dolgoznak 

 – emelte ki. Hozzátette: küldetésük, hogy erre az összefogásra rávegyék a szektor szereplőit.

Révész Máriusz felidézte, hogy az első kalandtérkép, amely összefogta egy térség lehetőségeit, a Tisza-tavi kalandtérkép volt. Ennek sikere nyomán szerkesztette a Szigetközi kalandtérképet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, együttműködve a helyi szereplőkkel.

 A térképet 72 ezer példányban nyomtatják ki, emellett online is elérhető a központ honlapján.

A dokumentum egyik oldalán a térképen a látványosságok, programok, szállások vagy éttermek szerepelnek, míg a kiadvány hátoldalán ezek rövid leírásai és internetes elérhetőségei.

Révész Máriusz bízott benne, hogy a térkép segítségével még többen fedezik fel a térség kínálatát.

RÉVÉSZ Máriusz; NÉMETH Zoltán
Fûzfa Zoltán, a Pisztrángkör Egyesület elnöke, Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója, a térkép ötletgazdája, Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára és Németh Zoltán, Győr-Moson-Sopron vármegye közgyűlésének elnöke (b-j) a Szigetközi kalandtérkép bemutatóján a győri Zátony étteremben 2023. július 13-án
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás:  MTI

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedben a szigetközi és a pannonhalmi térségben újabb lehetőségek nyíltak meg, egyebek mellett azzal, hogy kerékpárutak épültek vagy azzal, hogy a dunai ágrendszerben ismét van víz.

A természeti adottságok felfedezését a koronavírus-járvány is segítette, mert az emberek olyan helyeket kerestek, ahol nincs zsúfoltság

– fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában