Ajándékozás

2022.12.15. 16:25

December 20-ig postára kell adni a karácsonyi csomagokat, hogy megérkezzenek

Az elmúlt hetekben jelentősen nőtt az online rendelt küldemények száma, és a társaság arra számít, hogy karácsonyig tovább emelkedik majd a csomagforgalom a logisztikai depókban – adta hírül az MTI a Magyar Posta csütörtöki közleményére hivatkozva.

A csomagküldeményeket gépkocsira rakodják a Magyar Posta ferencvárosi csomaglogisztikai üzemében 2020. november 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A cég ezért arra kéri az ügyfeleit, hogy csomagjaikat legkésőbb december 20-ig adják postára, hogy azok biztonsággal megérkezzenek a címzetthez karácsonyig.

Az automatizált csomagfeldolgozás jelentősen segíti a karácsonyi csúcsszezont. Az idén hat vidéki csomaglogisztikai üzemben - Miskolc, Tatabánya, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Kecskemét és Szolnok - bővült a Magyar Posta eszközparkja automatizált csomagfeldolgozó rendszerekkel, amely így már összesen 9 depóban elérhető, és 2023-ban további 8 vidéki városban lesz automatizált rendszer.

A közleményben ismertetik, hogy a Magyar Posta az MPL+ csomaglogisztika modernizációs és infrastruktúra fejlesztési program részeként 2019 és 2023 között több mint 50 milliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést informatikai megoldások beépítésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában