Eszközkezelős lakások

2019.03.25. 11:17

Nagyon ráfizethet, aki nem nyilatkozik

A programban részt vevő 32 500 érintett legkésőbb március 31-ig kap egy részletes értesítőt és a levél átvételétől számított 60 napon belül dönteniük kell.

A Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő hiteleseknek mindenképpen nyilatkozniuk kell arról, hogy egy összegben vagy részletben visszavásárolják-e az ingatlant, vagy úgy döntenek, hogy továbbra is bérlőként maradnak-e a lakásban – hívta fel rá a figyelmet Nagy László Nándor, a Világgazdaság rovatvezetője az ECHO TV Jó reggelt című műsorának hétfői adásában.

A programban részt vevő 32 500 érintett legkésőbb március 31-ig kap egy részletes értesítőt és a levél átvételétől számított 60 napon belül kell tudatniuk, hogy a három lehetséges változatból melyiket szeretnék választani.

Nagy László Nándor közlése szerint,

aki elmulasztja a nyilatkozást, az anyagilag nagyon rosszul járhat, hiszen háromszorosára emelkedhet a lakás mostani rendkívül kedvezményes bérleti díja.

A szakújságíró az egyösszegű visszavásárlás kapcsán kiemelte, a Nemzeti Eszközkezelő korábban a banki követelések 29-47 százalékán árfolyamán vette meg a pénzintézetektől az ingatlanokat, ez az az alapár, amit az eszközkezelő most kér az ügyfelektől, ugyanakkor ebbe beleszámítják azt, amit 2018. december 31-ig befizettek.

Aki egy összegben vásárol, attól függően, hogy hol van az adott ingatlan, milyen településtípusban van, további 15-35 százalékos kedvezményt kaphat

– tette hozzá.

Nagy László Nándor a részletfizetést hasonlóképpen kedvezőnek mondta, mint az egyösszegű visszavásárlást. Ennek az az alapszabálya, hogy az ügyfél mostantól ugyanakkora törlesztő részletet fizet, mint amennyi a bérleti díj volt. Aki ezt a lehetőséget választja az nem kaphatja meg a 15-35 százalékos kedvezményt, viszont ugyanúgy a bekerülési érték mínusz az eddig befizetett bérleti díj az, amit meg kell fizetniük.

A Világgazdaság rovatvezetője elmondta, abban az esetben, ha 30 év alatt nem jön ki a bérleti díjból a lakás akkori értéke, csak akkor kerül sor emelésre.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/03/720/20190325_jo_reggelt_lakas_visszavasarlas.MP4

 

Borítókép: echotv.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában