Bulvár-celeb

2024.03.26. 13:11

Népszerű ásványvizet hívnak vissza - véletlenül se igyon belőle!

Az Auchanban vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiraályi termékbe 

csekély adagban tisztitószer került, 

ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták - írja az MTI.

Veszélyes lehet meginni

A Szentkirályi keddi közleményében figyelmeztet: a termék nagyobb mennyiségben fogyasztva egészségi kockázatot okozthat, de a szennyezés már a kibontás után felismerhető, mert a víznek kellemetlen szaga van, és az íze sem a megszokott Szentkirályi vízé.

A Szentkirályi idejében visszahívta az érintett termékek túlnyomó többségét a raktárakból és boltokból, ám sajnos az Auchan áruházakban néhány fogyasztó már vásárolt a termékből, mielőtt azokat eltávolíthatták volna a polcokról.

A Szentkirályi kéri a vásárlókat, hogy a terméket - akár blokk nélkül is -  vigyék vissza az áruházba, ahol vették, vagy hívják a Szentkirályi fogyasztói vonalát a 06-80-200-329-es telefonszámon. A cég megtéríti a nem megfelelő minőségű termékek árát vagy kicseréli azokat.

A kellemetlenségért a Szentkirályi elnézést kér a vásárlóitól. A más szavatossági idejű, illetve más boltokban vásárolt Szentkirályi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók.

Az ásványvízgyártó cég hangsúlyozta, hogy a Szentkirályi Magyarország számára elsődleges fontosságú a biztonságos élelmiszerek gyártása, ezért intézkedett az érintett termék visszahívásáról és a fogyasztók tájékoztatásáról. Minden, jelenleg polcon lévő Szentkirályi termék fogyasztása biztonságos - tették hozzá.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!