Szövődmény

2023.07.16. 08:00

Kiderült, mi okozta Elvis lányának a halálát

Megállapították Lisa Marie Presley halálának okát. Elvis Presley egyetlen lánya halálát bélelzáródás okozta a Los Angeles megyei halottkémi hivatal jelentése szerint – közölte a BBC hírportálja. A bélelzáródás az évekkel korábbi súlycsökkentő műtét miatti összenövések következtében alakult ki.

MW

2015. május 7-én Los Angelesben, a TCL Chinese Színházban készített kép Lisa Marie Presley amerikai énekesnőről, Elvis Presley néhai amerikai énekes egyetlen lányáról, aki 2023. január 12-én, 54 éves korában elhunyt

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jimmy Morris

Az 54 éves énekesnő kórházba szállítását követően, január 12-én hunyt el. Halála előtt két nappal még megjelent a Golden Globe-díjátadón.

A halottkémi jelentés szerint az énekesnő halála természetes okokból következett be. A szakértő szerint a súlycsökkentő műtéti beavatkozásnak ismert az összenövésekkel járó hosszú távú szövődménye.

Lisa Marie Presleyt a fia, Benjamin Keough mellé temették el, aki 2020-ban lett öngyilkos.

Virágot hagy egy nő Lisa Marie Presley amerikai énekesnő sírhelyénél a gyászszertartás után az énekesnő apja, Elvis Presley néhai amerikai énekes Graceland nevű birtokán Memphisben 2023. január 22-én
Fotó: Tannen Maury / Forrás: MTI/EPA

Lánya halála után Priscilla Presley keresettel támadta meg Lisa Marie végrendeletét, mert abban egy 2016-os kiegészítés kizárta őt hagyatékának kezeléséből, és az örökség gondozójának két gyermekét, Benjamin Keough-t és Riley Keough-t tette meg.

A jogvitát májusban rendezték, részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.

Az 1968-ban született Lisa Marie Presley apja nyomában szintén zenei pályára lépett, és három lemeze is megjelent. Többször ment férjhez, Danny Keough után Michael Jackson, Nicolas Cage és Michael Lockwood is a házastársa volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában