Tekintélyes méretek

2019.10.21. 14:30

Tízezer kilónál is több őszi pontyot telepítenek a Velencei-tóba

Folyamatosan telepíti a pontyokat a vízhasznosító az őszi hetekben a Velencei-tóba.

Tihanyi Tamás

Böcz András kajászói halász az egyik betelepítésre váró ponttyal

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt időszak első fele hűvösebb, a második része már enyhébb, szép őszi időt hozott. Nem voltak kiemelkedő fogások azon a héten sem, de azért néhányan szép halaknak örülhettek: pontyot és keszeget a tó minden részén zsákmányoltak, amur fogásáról nem értesültünk – számolt be közelmúltbéli tapasztalatairól lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. Elmondta: a ragadozó halak közül a balin és a süllő volt a leggyakoribb vendég a szákban, csukát és harcsát csak ritkábban sikerült horogra csalni. Utóbbiból azonban sikerült megakasztani egy 12 és egy 16 kilós példányt, amely már tekintélyes méretnek számít.

Böcz András kajászói halász az egyik betelepítésre váró ponttyal
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pontytelepítés is volt a hét első felében: mintegy 1300 kilogramm háromnyaras, azonnal kifogható méretű állomány került a Velencei-tóba. Ebből a „korosztályból” még több mint 11 ezer kilo­gramm mennyiségű pontyot helyez az elkövetkező hetekben az arra alkalmas helyszíneken a hullámok közé a vízhasznosító Magyar Országos Horgász Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában