Gazdaság

2011.05.12. 17:39

Megyei cég nyerte el az irodaház munkáit

Budapest - Európai uniós támogatásból újította fel a Videoton a budapesti irodaházait. A beruházást egy székesfehérvári építőipari fővállalkozó cég, a Penta Kft. végzi.

Klecska Ernő

122,8 millió forintot nyert a Videoton Holding Zrt. budapesti irodaépületeinek energiatakarékos felújítására európai uniós pályázaton. A támogatást további 100 millió forinttal kiegészítve a fűtés korszerűsítésére, a homlokzat és tető szigetelésére valamint a nyílászárók cseréjére fordította a cég.
- A pályázati projekt keretében a tavalyi év közepén kezdődött el a Videoton Holding Zrt. budapesti irodaházainak energiatakarékos felújítása, ami szervesen illeszkedik a főváros infrastrukturális és gazdaságfejlesztési programjába. A hat épületből álló irodakomplexum fővároson belüli fekvése rendkívül kedvező, az ugyanis a II. kerület belső és külső részét összekötő Hűvösvölgyben helyezkedik el - tájékoztatta lapunkat a cégcsoport.
- A túlnyomó részt irodákat magában foglaló budai ingatlanunk az Európai Unió és a magyar állam támogatásával mostantól méltóbb környezetben adhat otthont a jelenlegi és jövőbeli bérlőinknek és leányvállalatainknak -  hangsúlyozta a cég vezetése.
 A két- és négyszintes irodaházakban tagvállalatai mellett már jelenleg is több mint 50 bérlőnek ad otthont a Videoton, amelyek között megtalálható a Telenor bázisállomása, hazai és nemzetközi vállalatok, egy hangstúdió, valamint egy fitneszcentrum és étterem is, amelyek egyúttal tovább bővítik a komplexum szolgáltatási körét is.
 A kivitelező cég, a székesfehérvári Penta Építőipari Szolgáltató Fővállalkozó és Kereskedelmi Kft. 2011. november elejére ígérte a felújítási munkálatok befejezését.
 A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási, és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!