Gazdaság

2017.04.03. 12:55

Kapóra jött a Hírlap állásbörzéje

Meglepően sok érdeklődő fordult meg a cég standján - mondták el az Ikarus Járműtechnika Kft. jelen levő munkatársai a Fejér Megyei Hírlap hétfői állásbörzéjén.

B. Kiss László

Ez az Ikarus egyébként ugyanaz az Ikarus, amely évtizedekig Fehérvár egyik emblematikus vállalkozása volt. A társaság több mint tucatnyi munkakör betöltésére keres munkavállalót, ezek között műszaki és adminisztrációs munkakörök egyaránt vannak  - tudtuk meg. A börzén sok önéletrajzot nyújtottak be a társasághoz, az érdeklődők többsége felkészülten érkezett a Hírlap által első ízben megrendezett állásbörzére.

Az állásbörzén történő részvételük fő célja, hogy közvetlen módon találkozzanak a potenciális kollégákkal. A személyes benyomást nem pótolja egyetlen álláskereső portál sem. Ezt már a Jüllich Glas holding két munkatársa, Ádám György üzletfejlesztési és stratégiai vezérigazgató-helyettes, illetve Siposné Kerti Gabriella HR vezető  mondta el lapunknak. A családi vállalkozásként működő cégnél jelenleg a kapacitás bővítése van napirenden, így inkább fizikai munkakörökre keresnek jelentkezőket. Ugyanakkor egyetlen álláskeresőnek sem volt felesleges leadnia a cég standján az önéletrajzát, azok ugyanis adatbankba kerülnek, és később előfordulhat, hogy szükség lesz az illetőre – hallottuk a fehérvári vállalkozás standján.

A Himile Europe Kft. egy kínai cég leányvállalata, amely egy éve kezdte meg a termelést a megyeszékhelyen. Autógumi öntőformákat gyártanak. A jelenlegi 50 fős létszámot a termelés felfutásával idővel 100-150 főre kívánják gyarapítani. Így nagyon is kapóra jött nekik a Hírlap állásbörzéje – nyilatkozta Mesterházy Vera HR koordinátor, aki úgy tapasztalta: inkább a felsőfokú végzettségűek érkeztek a nagyszabású rendezvényre önéletrajzzal a zsebükben. A fizikai munkára jelentkezők jobbára elérhetőséget, vagy interjú időpontot kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!