Gazdaság

2013.06.23. 18:05

Kompenzáció az útdíjra

A Kormány a magántulajdonos árufuvarozók versenyképességének javításáról szóló határozatában döntött a magántulajdonos árufuvarozók számára az e-útdíj fizetésre használható, államilag támogatott forgóeszközhitel konstrukció kidolgozásáról.

Klecska Ernő

Az intézkedés célja, hogy a kis- és középvállalkozó fuvarozóknak ne okozzon átmeneti likviditási nehézséget az e-útdíj július 1-i bevezetése. A hitelkonstrukció kidolgozásával és a finanszírozás lebonyolításával a Nemzetgazdasági Minisztérium a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt-t bízta meg.

 


Makkos Lajos és Abt László autómentősök szerint nincs gazdájuk

 

A hiteligényléseket a Területi kereskedelmi és Iparkamarák, a VOSZ valamint a KAVOSZ irodáiban fogadják be országszerte  - tudta meg a Hírlap. Az állam jogszabály alapú készfizető kezesség vállalásával, valamint 4 százalék kamattámogatás biztosításával segíti a fuvarozók hitelhez jutását. Az Útdíj Hitelprogram keretében a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott kamattámogatás csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!