Gazdaság

2013.06.27. 17:49

Büntetést kockáztat a cég

Fejér – Az Európai Unióban hamarosan jóval szigorúbbá válhatnak az adatok kezelésére vonatkozó jogszabályok. Az a cég, amelyik nem töröl jól, sokat fizethet.

Klecska Ernő

A KPMG 2010-es tanulmánya szerint a helytelenül leselejtezett merevlemezek okozzák az összes adatvesztés 10 százalékát – csaknem annyit, mint a hackerek (12 százalék), és jóval többet, mint a számítógépes vírusok (3 százalék). A minősített adattörléssel foglalkozó Blancco magyarországi tapasztalatai is azt erősítik meg, hogy nemcsak az otthoni felhasználók figyelmetlenek, de a hazai vállalatok sem fordítanak kellő figyelmet erre a kérdésre. A legtöbben a lakossági felhasználókhoz hasonlóan csak újraformázzák a leselejtezett merevlemezeket. A magyarok 92 százaléka biztos abban, hogy megbízhatatlan módszert használ az adatok törlésére. A számok értékeléséhez fontos tudni, hogy a nem teljes felülírással törölt merevlemezekről könnyedén visszaállítható a legtöbb adat, beleértve a szerződéseket, a levelezést és az egyéb bizalmas információkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!