Gazdaság

2013.05.21. 11:23

Egyre több a kényszertörlés

Csak májusban harminc cég kényszertörlésére került sor májusban Fejér megyében. A hitelezők kilencven napon belül keresettel fordulhatnak a bírósághoz.

Klecska Ernő

A 2006. V. a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló- törvény alapján 2012-től rendelhető el a cégek kényszertörlése. E szerint a cégbíróság kényszertörlési eljárás megindítását rendeli el, ha törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja, a cég a végelszámolást három éven belül nem fejezte be, és 30 napon belül nem terjesztett elő szabályszerű kérelmet a törlése iránt, a cég a végelszámolás általános szabályaira történő áttérést nem hajtotta végre, vagy a cég jogutód nélküli megszűnését előidéző ok következett be, és végelszámolási eljárás lefolytatásának nincs helye. Kényszertörlés vár azokra a cégekre is, melyek adószámát a NAV jogerősen törölte - tájékoztatott Tóth Szilárd adótanácsadó.

A feketelista.hu legfrissebb lajstromában szereplő cégek közül az építőipari vállalkozások szerepelnek, de van köztük bútoripari, informatikai,vendéglátó, fuvarozó  és művészeti profilú is. A prímet Fehérvár és Dunaújváros viszi, de előkelő helyen szerepel Martonvásár és Daruszentmiklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!