Gazdaság

2013.04.29. 05:15

Adósok hosszú listája a NAV-nál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tavalyi utolsó negyedévben 99 jelentős értékű adótartozást felhalmozó társaságot vett lajstromba.

feketelista.hu

A 2013. március végi állapot szerint 3894 magánszemély szerepel az adóhatóság 180 napon túl folyamatosan fennálló, legalább 10 millió forint tartozást felhalmozó, magánszemélyeket tartalmazó listáján. A NAV ez idő alatt 99 jelentős értékű adótartozást felhalmozó társaságot vett lajstromba, a legnagyobb tartozás meghaladta a 800 millió forintot, összességében 25 milliárd forintot tett ki a megállapított adókülönbözet.

 

– Kedves Kovács úr! Milyen jó, hogy magát se fizették ki! Különben soha nem került volna toplistára (Szmodis Imre karikatúrája)

Az Egyesített Feketelista szerint Fejér megyében február 1-jétől március 31-ig összesen 66 adózónak volt 100 millió forint feletti adótartozása. ők – a legújabbtól a legrégebbiig – Máriusz Autó-ház Kft., a Mátra Projekt Kft., a Mektódor Kft., a Mester bau 2000 Kft., az Mc Vagyonkezelő Zrt., a Mediát Hungary Kft., a Mediland 2000 Kft., a Kinetic Autó Kft., a Kobáti Kft., a Larus Holding Kft., a Luciano Kft., az Ommani Kft., az Orange Furgon Kft., a Nok Trade Kft., a Mór-Chem Kft., a Móri Civis Kht., a Greco Star Kft., a Hauzer Kft., a H & H Security Bt., a Forma-Trans Kft., a Gabona Trade Kft., az Ital-lak Kft., a KDTVV Kft., a Kanizsa Raktár Kft., az Ingvest Holding Kft., a Weigl Quality Support Kft., a Bincsi 2007 Kft., a Biotechbuild Kft., a Trop Kft. őket követi a Vinex 2008 Kft., a Car-export Kft., a Patron Profi Kft., a Start- Center Kft., a Magyar Dekor Ásványkutató Kft., a Jonasb invest Kft., a Redber 2 Kft., a Reximar Kft., a Rokontroll Kft., a Rott Security Kft., a Runcantech-bau Kft., a Ponthegesztő Kft., a Tendra-tech Kft., a Ferro-job Kft., a kényszertörlés alatt álló Nubi-ferro Kft., a Szegletkő 91 Kft., az Ügyvitel Kft., a Preciziós lemezalakító Kft., a kényszertörlés alatt álló Speedline car Kft. és a Ruform Betonacél Bt.

A sort a Sas-Gam-Or Kft., az ugyancsak kényszertörlésre jutott Csősztelek-bau Kft., az Euro Max 2007 s.r.l. magyarországi fióktelepe, az Alba Formamentum Kft., a Hei Kft., az Euroferro Kft., a Gabona- Nap Kft., a Csepp-csepp Kft., a Csabi-impex Kft., a Cerbona Zrt., a Fekete & fia Kft., a D-metal Kft., a Medisteel Kft., az Ép-ks 2010 Kft., a Fair Kft., a BM logisztika ingatlanfejlesztő és forgalmazó Kft. és az Alba-Gabona Kft. A cégek között több dunaújvárosi és sárbogárdi van, de a prímet az adatok szerint most is a megyeszékhely, Székesfehérvár viszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!