Gazdaság

2010.09.22. 16:47

Inkubátorház épült

Székesfehérvár - Szerdán avatták az Alba Ipari Zónában épült inkubátorházat, amely kezdő vállalkozásoknak ad átmeneti otthont.

B. Kiss László

Húsz évvel ezelőtt lucernaföld volt az Alba Ipari Park helyén. Most   összesen mintegy 1200 személyt foglalkoztatva  47 cég működik itt, a beruházott összeg pedig eléri a 14 milliárdot - mondta el az ipari zónában újonnan épült inkubátorház ünnepélyes átadása alkalmával az Alba Ipari Zóna kft. képviseletében Bódizs Tamás   elnök-vezérigazgató. Az összesen 1500 négyzetméter alapterületű inkubátorházat a Maros kft. építtette. A cég a beruházáshoz 2008-ban 79 millió forint uniós támogatást nyert a regionális fejlesztési tanácstól - tudtuk meg Tóth Ferenctől, a társaság ügyvezető igazgatójától. A húsz éve alakult cég családi vállalkozás, amely kezdetben autómosással, gumiszereléssel,  majd fitnessterem működtetésével foglalkozott az üzletviteli tanácsadás mellett. A regionális fejlesztési tanács  a térségben 18, a megyében kilenc inkubátorház megépítéséhez nyújt összesen 1,5 milliárd forint összegben támogatást -  tűnt ki a grémium vezetője, Cser-Palkovics András szavaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!