Gazdaság

2009.08.13. 02:28

Okosodjunk olcsóbban!

Fejér megye - Nem csak ruhát vásárolhatunk vagy szélvédőt, kereket cseréltethetünk a Hírlap Hűségkártyájával, de tanfolyamokra is olcsóbban fizethetünk be a segítségével.

Fejér Megyei Hírlap

Mindannyian tudjuk, hogy a tudásnak épp úgy megvan az ára, mint egy pár lábbelinek vagy egy jól kivitelezett szolgáltatásnak. A Fejér Megyei Hírlap Hűségkártya akciójához ezért sok olyan cég és iskola is kapcsolódott, akik nyelvtanfolyamok, autóvezetői képzések szervezésével foglalkoznak. Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Sárbogárdon is vannak már kártya elfogadóhelyek, köztük például a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ, ahol akár 20, vagy a fehérvári Rutin 98 Kft. autósiskola, ahol 15 százalék kedvezményt kaphat az árból a hűséges hírlapolvasó. Nemrég a Péter Rózsa Gimnázium és Szakközépiskola is egyre nagyobb számú csapatunkba került, ahol például a hatvanórás felkészítő tanfolyamok árából 5 százalék, azaz 2 ezer forint kedvezményt adnak a hűségkártyásoknak.

- Az iskola tíz éve nyerte el a Budapesti Műszaki Egyetem akkreditált nyelvvizsgahelye címet - mesélte Rubletzky Klára főigazgató, aki azt is hozzátette: kéthavonta szerveznek angolból és németből alap- és középfokú nyelvvizsgát, amelyeket saját, vizsgáztatói fokozatot szerzett tanáraik tartanak. Évente mintegy ezerötszázan tesznek itt nyelvvizsgát. Az itt tanuló több mint ötszáz gimnazista az első évben heti 12 órában tanulja az idegen nyelvet, s négy órában az informatikát, a következő tan-évben pedig már arra is van lehetőségük a diákoknak, hogy szakközépiskolai tanulmányokat folytassanak nyelvi előkészítős évfolyamokon, logisztika, idegenforgalom és kommunikáció tagozatokon.

A tanulóvezetők egyik, ha nem a legfontosabb feladata a biztonságos vezetéstechnika elsajátítása. A másik jelentős dolog, hogy ezt minél olcsóbban tegyék. A Stift-90 Bt. autósiskolánál évente átlagosan 240 tanuló szerzi meg az autóvezetéshez szükséges passzust: a jogosítványt. - A nyáron jelentkezett diákok 75 százaléka ismerős útján jutott el hozzánk - fejtette ki véleményét Sáfrán András iskolavezető, aki hozzátette: a szájhagyomány útján terjedő jóhírnév mellett a hirdetés is fontos szerepet játszik a cég életében, működésében. Ezért csatlakoztak a Hírlap által szervezett Hűségkártya-akcióhoz. - Újdonság még a plasztiklap, de már többen kérdezték, hogy elfogadóhely-e az autósiskola - mondta az iskolavezető. A válság hatása miatt az emberek azt is megnézik, mennyibe kerül a jogsi megszerzése.

- Az alap tandíjból tíz százalék kedvezményt adunk a Hűségkártya felmutatójának, ami több mint tízezer forintot jelent - szögezte le Sáfrán András. A tíz-húsz évvel ezelőttihez képest duplájára növekedett vezetési óraszám a tanulók előnyére válik, mert ebben a felgyorsult világban nagyobb felkészültséget igényel a járművek irányítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!