Foci

2009.08.25. 05:25

Ágyékrúgás, anyázás a füvön - a játékvezető is kapott!

Székesfehérvár - Elvesztette veretlenségét Szombathelyen a Videoton FC NB I-es labdarúgócsapata. Tanulságos mérkőzés volt, ami sajnos kiállításokkal, botránnyal ért véget.

Matók János

Ha azt vesszük, miután az addig veretlen Videoton FC idegenben három góllal terhelte meg aktuális ellenfelét, így vasárnap este a tabellán utolsó Szombathelyi Haladást, normális esetben az vélhetően a piros-kékek győzelmét jelentené. Így feltételes módban, hiszen a szikár tényeknél maradva: a Vidi védelme négyszer is kapitulált, s a csapat így 4-3-ra kikapott. Tény, a fehérváriak támadó felfogású játékát nem érheti kritika, ám egy, a csúcsokra igyekvő csapattól felettébb sok a bekapott négy gól. Melyek egyéni hibákból születtek, s ebben  például Andics vastagon ludas volt. Mert hiába a csupaszív játékos bombagólja, ha a Haladás 2-3 találatában is benne volt...

 

Végül is a szerencsésebb csapat győzött, de nem mindennapi körülmények között. Kezdem azzal, hogy a légkör valahol a férfikosárlabdát, a Falco-Albacomp összecsapásokat idézte, s ez a lelátóra, a játéktérre, játékosokra, a kispadra egyaránt vonatkozott. Az nem vitás: az addig nulla pontos Haladás mindent megtett a győzelem érdekében - de ki ne tenne ekként -, a láthatóan jobb erőkből álló Videoton ellen. S ebben a korábbi fehérvári kedvenc, Csertői Aurél vezetőedző, valamint Kuttor Attila az élen járt. A Haladás vezetőedzője, aki végig a technikai zóna határán, néha az oldalvonal mellett kiabált torkaszakadtából, mérkőzés közben még megúszta, hogy kiállítsák. Ám a 91. percben, amikor őt az időhúzásért felelősségre vonó Bódog Tamást ágyékon rúgta - a tartalék játékvezető a bokájára kapott (!) -, a Hali technikai zónájába belépő (...?) Bódoggal együtt Solymosi játékvezető már leküldte őket a pályáról. Miként rá két percre Lipták Zoltánt, a Vidi védőjét is, ám talán jogtalanul. Mert miután lefutotta Kuttort, az a jobb kezével lerántotta Liptákot, a tizenhatoson belül. A piros-kék érzelműek tizenegyest reklamáltak, közben a gyepről feltápászkodó Lipták elindult visszafelé, amikor a rutinos róka Kuttor belépett eléje, majd elterült. A hattyú halála - mondhatnánk erre, ám a jegyzőkönyv tanúsága szerint a Vidi védője kézzel háton lökte a Haladás védőjét, s ezért kapta meg a piros lapot.

 

A mérkőzés felvétele szerint a legendás, ám napjainkra már kissé lelassult Kuttor többször is csak lebirkózni tudta a fehérváriakat, leginkább Sitku Illést, de megúszta lap nélkül. Miként a Szombathely is az egész mérkőzést, ellenben a Vidi négyet is kapott, a feszült hangulatú meccsen.

 

A találkozó után Csertői Aurél az incidensről nem óhajtott nyilatkozni, illetve csak annyit: "Ha a Fradi pályán én átmennék a másik zónájába, nem úsznám meg..." A mérkőzésről meg annyit mondott: "A futballban nincs igazság, de egy parádés meccsen, tele indulatokkal a bajnokaspiráns ellen győztünk. "

 

Tegnap viszont már így nyilatkozott: "Állt a játék, amikor a pályára belépve instrukciókat adtam a játékosaimnak. A labda a lábamnál volt, mire egy vérben forgó szemű, hevesen gesztikuláló fehérvári vezető, Bódog Tamás nekem rontott, gusztustalan szavakkal illetett, a labdát követelte, közben pedig az édesanyámat szidta. Elkezdtem visszafelé sétálni a kispadunkhoz, Bódog követett... "

 

Aurél, hogy mi? Tessék megnézni a mérkőzés felvételét - ha még megvan Szombathelyen... -, mert ez így a vakvágány tipikus példája! 

 

 

 

 

Sportszerűtlenül elrúgta a labdát...

 

 

 

Csertői ugrott nekem, én megfogtam, hogy távol tartsam magamtól, de már rúgott is. Csak azt tettem szóvá, hogy sportszerűtlenül miért rúgja el a labdát, ilyet nem lehet csinálni. Részemről hülyeség volt, hogy beléptem a technikai zónájukba, de ezért még nem kell engem főbe lőni. Most akkor ne aludjak tíz évig...? Ő rúgott meg, nem én vagyok a bűnös. Ha nem tudja kordában tartani az idegeit, hagyja abba a szakmát. Magyarországon még soha nem voltam a fegyelmi bizottság előtt, kíváncsian várom a döntésüket - mondta Bódog Tamás, a Vidi pályaedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!